ASV JO11-4
ASV JO11-4

ASV'33 JO11-4G ongeslagen kampioen

Aarle-Rixtel - Nadat vorige week de JO11-1 en de JO11-3 van ASV'33 al het najaarskampioenschap hadden veroverd, was het zaterdag 2 december de beurt aan de jongens en meid van JO11-4G om te proberen eveneens de titel te behalen.

Op een mistig, koud, maar ook feestelijk en druk sportpark de Hut moest het toch enigszins gespannen team onder aanvoering van 'captain' Kato de strijd aangaan met Gemert JO11-6. Vanaf het eerste fluitsignaal drukte onze helden de tegenstander terug op eigen helft, kansen werden gecreëerd, maar het zou toch een kleine 10 minuten duren, voordat ASV op voorsprong kwam. Er werd hard gewerkt en de voorsprong werd uitgebreid naar 3-0, waarna Gemert vlak voor rust iets terug wist te doen. 3-1 voor bij de rust, maar het spel was waarschijnlijk door de zenuwen in de eerste helft wat stroef.

De tweede helft werd meer het vertrouwde combinatievoetbal gespeeld en kwam ook de aanval los, waardoor de score snel werd uitgebreid naar de uiteindelijke 9-2 eindstand. Door deze overwinning was met nog één wedstrijd te spelen en nu al een doelsaldo van 123 goals voor en slechts 11 goals tegen het kampioenschap binnen. De champagne kon worden ontkurkt, het vuurwerk worden aangestoken, spandoeken gingen de lucht in en spelers en trainers werden door de sportieve tegenstanders gefeliciteerd.

Na een zeer welkome warme douche werden de spelertjes door ceremoniemeester Wilfran één voor één (en op rijm) de drukke kantine binnengeroepen om het welverdiende applaus en felicitaties te ontvangen, waarna de nodige versnaperingen genuttigd werden om de hongerige magen te vullen. Hierna werden de spelertjes (en broertjes en zusjes) nog verrast met een overigens rumoerige rondrit op de platte (huif)kar door Aarle-Rixtel.

Een dik verdiende titel voor de spelers: Nick Fuchs, Luc van den Boogaard, Sebas Padilla, Tijn Sanders, Tibbe Wildenberg, Jack van Veghel, Jop van Hugten, Max Danièls en Kato Swinkels. Dit jaar nog één competitiewedstrijd en één bekerwedstrijd en dan gaat dit leuke team volgend jaar verder in een hogere klasse, maar hopelijk wel met hetzelfde goede voetbal en vooral plezier.