Gratis cursussen voor Laarbeekse vrijwilligers en mantelzorgers

Algemeen Algemeen

Laarbeek - ViERBINDEN Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerswerk organiseren de ViERBINDEN Academie. Het doel van deze Academie is het bieden van leuke en leerzame cursussen/ workshops/ informatieavonden voor alle Laarbeekse mantelzorgers en vrijwilligers (of hun organisatie). De aanbieders van de ViERBINDEN Academie bieden deze vrijwillig aan en de deelnemers hoeven niet te betalen. Dit is een principiële keuze. Niet omdat het niets mag kosten, maar omdat zij ervan overtuigd zijn dat ze met zijn allen heel veel kennis en kunde hebben en bereid zijn deze te delen met elkaar. Bij de volgende trainingen/cursussen/informatieavonden is er nog plaats.

Workshop Bloesemremedies
Bloesemremedies zijn gemaakt van de levensenergie van bloemen en planten.Deze energie is op een bijzondere manier opgevangen en verwerkt in een vloeibaar preparaat. Iedere bloesemremedie heeft haar eigen unieke kwaliteiten. Door het gebruik van een bloesemremedie vul je een tekort van een bepaalde kwaliteit aan. Dit tekort uit zich door emotionele onbalans. Tijdens deze workshop leer je wat bloesemremedies voor jou kunnen doen en worden persoonlijke bloesemremedies uitgetest.

11 januari van 9.30 tot 12.30 uur.

Verwenavond
Samen met een aantal enthousiaste dames organiseert de ViERBINDEN academie dit seizoen verwenmiddagen en -avonden. De volgende workshops en behandelingen worden aangeboden: Energetische healing door Maria Hendrix; Reiki stoelbehandeling door Nicole van Klei; Ontspannen voetmassage door Marleen Maas; Handmassage door Truus Kuijten; Schilder workshop door Misrie van Rixtel; Bloesemremedies door Suzanne Verheijen; Elk half uur worden er behandelingen gegeven. Je kunt je inschrijven op dit aanbod, maar je mag ook vrijblijvend binnen lopen.

16 januari van 19.00 tot 21.30 uur, Dorpshuis Lieshout.

Workshop Ervaringsdeskundigheid: Hoe breng je weer herstel en hoop in iemands leven?
Ervaringsdeskundigheid is een relatief nieuw begrip in zorgland. Met het nieuwe denken in de zorg is meer plaats nu voor het ontdekken en toepassen van talenten en capaciteiten van mensen die voorheen alleen werden gezien en beoordeeld op hun beperkingen. Ervaringsdeskundigheid is bewezen effectief gebleken in het terugvinden van geluk en perspectief in een mensenleven. Rick van der Eerden en Nathalie Kortboyer, beide ervaringsdeskundige, zullen deze avonden gaan vertellen over ervaringsdeskundigheid. Wat het nut daarvan is, hoe het kan worden ingezet en wanneer. De tweede avond zal een interactieve avond gaan over de meerwaarde van het gebruiken van je eigen ervaring en hoe je deze het meest effectief kan inzetten.

18 en 25 januari van 19.30 tot 21.30 uur.

Workshop Waarden en Normen binnen sport
De meeste sporters met gedragsproblemen sporten bij reguliere sportverenigingen. Om alle sporters veilig en naar eigen behoefte te kunnen laten sporten, is het van belang om trainers, coaches en begeleiders te leren hoe ze met deze sporters om kunnen gaan. In deze workshop worden kennis en handvatten hiervoor aangereikt.

22 januari van 19.30 tot 21.30 uur.

Alle informatieavonden, trainingen en cursussen worden gehouden in een van de dorpshuizen van ViERBINDEN. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via emailadres vrijwilligerswerk@vierbinden.nl of mantelzorg@vierbinden.nl of via telefoonnummer 0492-328800.