De groep van vorig jaar sluit de cursus af met een leuk optreden
De groep van vorig jaar sluit de cursus af met een leuk optreden

Muziekcursus DoReMi in Aarle-Rixtel

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel – Speciaal voor de allerjongste muzikantjes-in-de-dop start Harmonie De Goede Hoop op 10 januari een DoReMi-cursus. Het doel van de lessen is om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met muziek en ze te laten ontdekken dat je er echt heel veel kanten mee op kan.

Spelenderwijs
Dat is het sleutelwoord in deze DoReMi-cursus. De groep gaat zingen, doet luisterspelletjes, ze maken zelf liedjes en leren al om noten te lezen en dingen over ritme. Na een paar lessen gaan ze ook de blokfluit en het klokkenspel gebruiken in de lessen. Zo leren de kinderen met een instrument om te gaan.

Blokfluit
De blokfluit is bijzonder geschikt als voorloper voor elk ander blaasinstrument. Ook is het een mooi opstapje naar het basisschoolproject Muziek=COOL. Wanneer uw kind straks op school in groep 6 een écht instrument gaat bespelen heeft het - mét blokfluitervaring - al zeker een voorsprong. De blokfluit is dus een belangrijk onderdeel van de cursus.

Groepslessen
De kinderen krijgen les in groepjes, waardoor het plezier in het samen muziek maken wordt gestimuleerd. De cursus wordt gegeven door Lisette Elbers op woensdagmiddag van 14.45 tot 15.15 uur in De Dreef. De kosten zijn €78,00 tot aan het einde van het schooljaar. Dit is exclusief de aanschaf van een blokfluit en een lesboek.

Voor aanmelden, uiterlijk 7 januari, of meer informatie kunt u contact opnemen met Heleen van Asten telefoonnummer 0492-383147, email heleenvanasten@onsbrabantnet.nl.