De Ketelbinkies 'op de planken' in Lieshout
De Ketelbinkies 'op de planken' in Lieshout

Bomvolle zaal in het Dorpshuis Lieshout De Ketelbinkies maken er een feestje van

Algemeen Evenementen

Lieshout - Je hebt volle zalen en bomvolle zalen, maar zaterdag was het een bomvolle zaal in het Dorpshuis in Lieshout. De Ketelbinkies uit Asten-Someren stonden op het podium, met het toneelstuk: 'Geld alleen maakt niet altijd gelukkig'. De spelersgroep onder leiding van regisseur Maria Hoeben-van den Eerenbeemt speelde het stuk geweldig en de zaal ging er ook helemaal in mee.

Het toneelstuk speelde zich af op een camping waar het al meteen mis ging met de nummers 6 van de chalets. Nummer negen was aan één kant losgegaan en zo krijg je 2 chalets met nummer 6. Doe daar nog twee koppels bij die wat milieu en stand betreft heel ver uit elkaar liggen en het feest kan beginnen. Ook was er die dag 20 miljoen ontvreemd bij de bank en volgens de inspecteur in burger moesten de daders zich ook op de camping schuilhouden. Het echtpaar Jansen had de loterij gewonnen en konden daarom voor een keer een huisje huren en gingen daar dan ook echt van genieten. Terwijl het echtpaar Dubbeldam behoorlijk uit de hoogte, grof met geld strooide, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet hadden. Tja dan kan je wel heel duur doen, maar als de politie ziet dat er niks op de rekening staat, dan loop je toch tegen de lamp, en moet je op de blaren zitten.

De Ketelbinkies hebben in het jubileumjaar (ze bestaan 35 jaar) een prachtig stuk op de planken gezet, waar het publiek weer heel erg van heeft genoten. Nu is het weer wachten op het volgende toneelstuk over een aantal jaren. Eén ding is zeker; De Vriendenkring nodigt ze dan weer uit om in Lieshout te komen spelen. Dan maken ze er samen weer een mooie avond van, hopelijk wederom met een stijf uitverkochte zaal.