Wouter van Vijfeijken (r) is letterlijk gevloerd tijdens de partij tegen de heren van Scarabee en symboliseert daarmee de eerste verliespartij van BCL-H1/BouwCenter Swinkels
Wouter van Vijfeijken (r) is letterlijk gevloerd tijdens de partij tegen de heren van Scarabee en symboliseert daarmee de eerste verliespartij van BCL-H1/BouwCenter Swinkels

Vaandelteam Badminton Club Lieshout gevloerd

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout heeft na een klinkende 7-1 zege op BC Kerkdriel de eerste verliespartij van het seizoen moeten incasseren. Uitgerekend tegen runner-up BC Scarabee werd het herenteam gevloerd in de Sonse sporthal 'de Landing'. Ondanks deze verliespartij blijft BCL-H1/BouwCenter Swinkels op koers voor een prolongatie van het kampioenschap in de eerste afdeling van de 'Mannen, tweede klasse'.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC Kerkdriel-H1: 7-1
In het seizoen 2016/2017 was de partij tussen de Lieshoutse en Kerkdrielse heren nog dé finalepartij om het Brabantse kampioenschap in de tweede herenklasse. Beide finalisten zijn dit seizoen in één afdeling ingedeeld waardoor deze partij dus al veel eerder in het seizoen afgewerkt werd. Tijdens de partij werd duidelijk dat de Lieshoutenaren nog steeds progressie maken. Tijdens de finale in het vorige seizoen werd nog krap gelijk gespeeld en op puntensaldo nipt gewonnen. Nu was dat anders. In de wedstrijd waren er nog wél veel driesetters nodig om de partijen te beslissen, maar die vielen, op één na, allemaal in Lieshouts voordeel uit. Alleen Laurence Roijackers kon in zijn singlepartij, als vierde heer, niet winnen van Bert Vissers. Hij verloor in drie sets. Eerder hadden een ijzersterk spelende Wouter van Vijfeijken (21-12 en 21-18 tegen de sterke Audie Bong) en Bert Manders (21-19 en 21-9) al laten zien hoe er gewonnen moest worden. Ook derde heer Ruud van Vijfeijken won zijn singlepartij overtuigend van Ad van Rangelrooij. De vier te spelen dubbelpartijen lieten allemaal eenzelfde beeld zien: een gelijk opgaande strijd waar steeds een toegevoegde derde set nodig was voor de beslissing. Het eenzijdige beeld zette zich daar ook voort. Alle vier de partijen werden immers in die derde set door de Lieshoutse heren binnengesleept waardoor BC Kerkdriel uiteindelijk met dikke cijfers werd verslagen.

BC Scarabee-H2 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 5-3
In de eerste afdeling van de tweede heren-klasse resteert nog één concurrent voor de Lieshoutse heren. Dat is het tweede herenteam van het Sonse BC Scarabee. Eerder was de heenwedstrijd in Lieshout al een close-partij, die nipt door de Lieshoutse heren werd binnen gehaald (5-3). De return in de Sonse sporthal was weer zo, maar nu met een andere winnaar. De startende dubbelpartijen werden nog eerlijk gedeeld. BCL-H1/BouwCenter Swinkels kwam snel op een 0-1 voorsprong maar was die voorsprong zo kwijt. Eerst werd de tweede dubbelpartij verloren, gevolgd door verliespartijen (in de singles) van Wouter van Vijfeijken, Ruud van Vijfeijken én Bert Manders. Laurence Roijackers haalde daarna, als vierde heer wél het tweede punt binnen voor de Lieshoutenaren. Een gelijkspel was door deze uitslagen nog het hoogst haalbare, maar ook dat zat er uiteindelijk niet in. De eerste afsluitende dubbelpartij werd door de Sonse badmintonners binnengehaald waardoor de partij verloren was. Dat de Lieshoutenaren daarna nog de laatste partij binnenhaalden was wél belangrijk. Immers, door deze uitslag heeft BCL-H1/BouwCenter Swinkels nu 7 punten voorsprong op het Sonse BC Scarabee. Met nog twee wedstrijden te gaan en dus maximaal 16 punten te verdienen lijkt dat een voldoende grote voorsprong om het kampioenschap in deze klasse te prolongeren. Gevloerd dus, maar niet verslagen.