Afbeelding

Speciale Mariaviering in Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout – Rond de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Lourdes wordt, in de naar haar vernoemde kerk en bij de Lourdesgrot, aandacht besteed aan deze bijzondere feestdag.

Maria spreekt veel mensen bijzonder aan. Ze is 'zichtbaar' voor de 'gewone mensen'. Bij haar beeltenis wordt regelmatig een kaarsje aangemaakt. Veel mensen hebben de naam Maria in hun roep- of doopnaam. Van veel plaatsnamen, ook van het dorp Mariahout, is ze de patroonheilige. Deze kerk heeft bij de inzegening de naam Onze Lieve Vrouw van Lourdes gekregen. Maria heeft in het Mariadorp in 1999 weer haar bijzondere plaats teruggekregen door de herbouw van de Lourdesgrot. Dagelijks komen er in Mariahout vele mensen om Maria's hulp vragen of om haar te danken. Maria, een bescheiden vrouw, die ruim 2000 jaar geleden leefde, heeft de mensen door de eeuwen heen altijd geïnspireerd en doet dat nog steeds.

Zaterdag 17 februari om 18.30 uur is er een speciale Mariaviering in de kerk, waarna de kerkgangers gezamenlijk naar de grot gaan om aan Maria een kaarsenhulde te brengen. De viering wordt voorgegaan door pastoor Verbraeken en diaken Beks. Samen met het oMase-koor worden er vanaf 18.15 uur Marialiederen gezongen. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.