Nelly van Kaathoven (l) met burgemeester Van der Meijden
Nelly van Kaathoven (l) met burgemeester Van der Meijden

Nellie van Kaathoven uitgeroepen tot 'Raoper van het Jaor'

Algemeen Carnaval

Lieshout - De Gardisten van Raopersgat, de ex-prinsen, hebben hun jubileum gevierd op dinsdag 13 februari met een jaarlijkse Gardistendag.

De dag begon met koffie bij Café de Koekoek waar ook Prins Arjan, adjudant Patrick en hun vrouwen waren uitgenodigd. Na de koffie was er de inauguratie van ex-Prins Berry en hij werd op een ludieke manier aangenomen bij dit illustere gezelschap door de aanwezige Gardisten en gevolg. Hierna volgde de sollicitatie van Prins Arjan om volgend jaar te kunnen toetreden tot de Gardisten. Na de maaltijd ging men, onder de klanken van de Hofkapel, naar het Raoperke op den Heuvel, want deze moest gewassen worden. Dit was voor Berry geen probleem en nadat hij dit had geklaard ging de hele meute naar het Raopershuis.

Daar begon om 14.00 uur de Gardistenmiddag. De dansmariekes brachten als eerste hun gardedans en hierna kwamen de winnaars van de jeugd bonte middag. Na de jeugd waren het de dames van 'Di is 't', die hun zangkunsten vertoonden, met daarbij het jubileumlied voor de Raopers. Als laatste voor de pauze was er een verrassingsact van Freek de Wit. Onder de pauze speelde de kapel haar deuntje en na de pauze was er het hoogtepunt van de middag: De bekendmaking van de Raoper van het Jaor.

In dit jubileumjaar had het bestuur gevraagd of Burgemeester Frank van der Meijden hieraan medewerking wilde verlenen en hij stemde hierin meteen toe. Den Burger noemde enkel redenen op waarom deze persoon het verdiende om Raoper van het Jaor te worden, ze heeft zoal: Buurtvereniging Plan West mee opgericht en hierbij vele activiteiten georganiseerd. Ze is meer dan 40 jaar langs de deuren gegaan met diverse collectebussen voor de goede doelen; Bloemstukken gemaakt voor verschillende verenigingen; Als vrijwilliger vele uren meegeholpen in het bejaardenhuis (ongeveer 5000 uren); Als vrijwilliger meegegaan met uitstapjes voor verstandelijk beperkte mensen en dementerenden: Geholpen bij de actie 'Lopen voor Laurence'; Voor meerdere mensen was zij mantelzorger; Ze kan met iedereen omgaan; van directeur tot gewone werkman; Ze heeft er nooit iets voor gevraagd, een glimlach terug was voor haar voldoende om door te gaan.

Een mooie manier om haar te bedanken voor alles wat ze heeft gedaan, zo vonden de Gardisten, is haar de titel Raoper van het Jaor 2018 te schenken. Toen Burgemeester van der Meijden de naam van Nellie van Kaathoven noemde was er een warm applaus voor haar. Terwijl Nelly de felicitaties van de aanwezigen in ontvangst nam waren de dansmariekes bezig met hun showdans en na hun optreden was het de beurt aan Rudy Wagner om zich te laten horen. Dat hij al langer aan de weg timmert kon je wel horen, want het lukte hem heel goed om er iets neer te zetten. Na Rudy kwamen de Medlies, die de zaal goed meekregen met hun mooie optreden. De artiesten van C.V. de Versleten Slipper deden ook een duit in het zakje met hun optreden en 'De Bruurs' waren een waardig afsluiter van deze geweldige Gardistendag.

Weet u iemand die het verdient om Raoper van het Jaor te worden? Geef dit dan aan de organisatie door, natuurlijk met de nodige informatie over deze persoon waarom die het zou moeten worden. Deze opgave graag mailen naar degardistenbondraopersgat@gmail.com.