Afbeelding

Uitbreiding Commanderij College gestart

Algemeen Onderwijs

Beek en Donk – In april 2017 heeft de gemeenteraad besloten om het Commanderij College uit te breiden door middel van het realiseren van een aantal schoolwoningen. Het streven is de nieuwbouw bij aanvang van het schooljaar 2018-2019 in gebruik te nemen. Inmiddels is er een start gemaakt om dit streven waar te kunnen maken.

Kappen en terugplaatsen bomen
In december 2017 is vergunning verleend voor de kap van vier bomen die in de bouwput stonden. Er zullen nieuwe bomen teruggeplaatst worden op het parkeerterrein achter de schoolwoningen.

Vervroegde start bouw schoolwoningen
Op 5 januari is de omgevingsvergunning voor het bouwen van de schoolwoningen en het afwijkende gebruik van de woningen voor onderwijs verleend. Om een tijdige oplevering voor het nieuwe schooljaar mogelijk te maken, was het echter nodig binnen de bezwaartermijn met de bouw te starten. Op 16 januari is daarom de bouwput ontgraven en is de tijdelijke wegontsluiting aan de Muzenlaan aangelegd. Op 19 januari heeft de aannemer de eerste boorpaal geplaatst. Bij een voorspoedig verloop van de bouw zonder uitzonderlijke weersomstandigheden verwacht de gemeente dat de nieuwbouw op 1 augustus 2018 gereed zal zijn voor gebruik. Op vrijdag 2 maart vindt de eerste officiële steenlegging plaats.