Afbeelding

Concerto a Due ODE en B-orkest Excelsior Gemert

Algemeen Muziek

Beek en Donk - In de concertreeks Concerti a Due speelt ODE samen met het B-orkest van harmonie Excelsior uit Gemert op zaterdag 3 maart in Muziekcentrum Het Anker aan de Pater Vogelsstraat 39 te Beek en Donk, aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis.

Tweemaal per jaar organiseert ODE in Het Anker een Concerto a Due, waarbij ze telkens naast hun eigen orkest een podium bieden aan een ander muziekgezelschap. In de keuze van de concertpartner proberen ze zo gevarieerd mogelijk te zijn. Hebben ze vorig jaar koren gehad, nu hebben ze gekozen voor een orkest, dus het B-orkest van Excelsior.

De titel B-orkest suggereert dat er meer orkesten zijn bij harmonie Excelsior Gemert. Dat is ook zo. Harmonie Excelsior kent het A-Orkest, het B-Orkest, de slagwerkgroep, het jeugdorkest en een jeugdslagwerkgroep. De hele harmonie telt ongeveer 170 musicerende leden.

Het B-Orkest is in 1982 opgericht terwijl als oprichtingsdatum voor Excelsior het jaar 1909 wordt aangehouden. Het B-Orkest is dus een vrij jong orkest in de geschiedenis van Excelsior Gemert en heeft 57 leden. Daarmee is dit orkest een van de grootste B-Orkesten van Nederland.

Met het B-Orkest biedt Excelsior Gemert de mogelijkheid om eerst in verenigingsverband een muziekopleiding te volgen en vervolgens door te stromen naar het A-Orkest. Ook muzikanten die bijv. langere tijd geen instrument meer hebben bespeeld en dit graag weer willen doen, zijn van harte welkom. Voor een aantal secties kent het orkest een ledenstop.

Onder leiding van dirigent Antoine Janssen zoekt het orkest naar een goede balans tussen ontspanning en inspanning en tussen leren en presteren. Het repertoire biedt veel variatie in plezierige luistermuziek.

Onder leiding van Hubert Geurts heeft ODE hard gewerkt om het orkestrepertoire up to date te houden. Naast stukken die al langer op het repertoire staan, brengt ODE ook een aantal nieuwe mooie stukken. Ze hopen u dan ook samen met het B-orkest Excelsior een mooie muzikale avond te bezorgen.