Niels Rooijmans en Lise van Velthooven in actie
Niels Rooijmans en Lise van Velthooven in actie

1e prijs Lise van Velthooven en Tim Gielens

Sportnieuws Sport

Mariahout - Negen judoka's van Judoclub Mariahout hebben deelgenomen aan het Lage Bandentoernooi gehouden in sporthal 'De Klumper' door Judoclub Lieshout.

Sander Leenders zat in een poule van vier judoka's. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, bleken er drie judoka's (waaronder Sander) met één gewonnen wedstrijd gelijk geëindigd te zijn. Zij mochten vervolgens nog een keer tegen elkaar judoën om te bepalen wie als nummer twee, drie of vier zou eindigen. Sander wist in deze ronde beide partijen met ippon winnend af te sluiten en zo een mooie tweede plaats in de wacht te slepen. Krijn van Lieshout had het best moeilijk. In zijn poule met twee andere judoka's wist hij helaas geen winst te behalen. Hij werd derde.

Een derde plaats was er ook voor Ilko Swinkels.. Hij kon goed tegenstand bieden, maar een winstpartij was dit keer te hoog gegrepen. Robin van Kessel wist zich goed te handhaven in zijn poule van vier judoka's. Hij bleef rustig, kon goed tegenstand bieden en was niet makkelijk te werpen. Als het hem in de toekomst ook nog lukt zelf wat meer aanvallen te plaatsen komt de winst vanzelf wat meer zijn kant op. Robin behaalde een vierde plaats. Lenn van de Heuvel moest de winst in de eerste twee partijen ondanks aanvallend judo aan de tegenstander laten. De derde partij wist hij wel uit het vuur te slepen met een mooie waza-ari. Lenn mocht op het derde treetje van het podium plaatsnemen. Peter van Lierop wist met twee winstpartijen zijn goede reeks van zijn vorige, eerste, lage bandentoernooi voor te zetten. In een poule met vier judoka's behaalde hij een verdienstelijke tweede plaats. Tim Gielens behaalde vol overtuiging twee winstpartijen op waza-ari en ippon. Hij was dan ook de verdiende winnaar van zijn poule en mocht trots de eerste prijs in ontvangst nemen.

Lise van Velthooven en Niels Rooijmans zaten samen in een poule. In de eerste partij mochten zij meteen tegen elkaar aan treden. Uiteindelijk trok Lise met twee waza-ari scores, tegen één van Niels aan het langste eind. In de volgende partij wist Lise op waza-ari ook haar tweede winstpartij binnen te halen. Ondanks veelvuldig aanvallen ging de winst in haar derde partij op scheidsrechterbeslissing naar haar tegenstander. Niels bleef wazari's scoren ook in zijn tweede en derde partij. In zijn tweede partij leverde dit met twee waza-ari's de volle winst op. De derde partij ging helaas toch net naar de tegenstander. Doordat alle judoka's onderling van elkaar hadden gewonnen en verloren mocht Lise met twee gewonnen wedstrijden en de meeste punten de eerste prijs in ontvangst nemen. Niels had hierin een beetje pech, want ondanks zijn winstpartij werd hij op onderling resultaat net geklopt voor het podium en werd vierde.