Afbeelding

Rolschaatsseizoen weer begonnen voor RC De Oude Molen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De eerste wedstrijd van het rolschaatsseizoen vond op 10 en 11 maart plaats in Valkenswaard. 21 rijdsters van RC de Oude Molen deden hieraan mee in de disciplines vrijrijden en roldansen. Het waren twee lange, spannende dagen, maar met een mooi resultaat. In het weekend van 17 en 18 maart werd de A-klasse Dans gereden, hieraan deden 6 rijdsters mee.

Voor Jayda van de Vossenberg, Minthe Schmeits en Elize van de Meulengraaf was het de eerste wedstrijd, voor hen was het dus extra spannend. Het Vrijrijden is voor de meeste rijdsters goed verlopen.

Uitslag Vrijrijden
Prepupil B1: Jayda van de Vossenberg 17e. Prepupil B2: Manouk van de Biggelaar 20e. Pupil B1: Jelilly Meinhardt 1e, Janne Kantelberg 10e, Elize van de Meulengraaf 25e. Pupil B2: Maria Zdziech 5e, Daantje Romonesco 13e. Supermini B: Danique de Groot 1e, Anouk van de Akker 5e, Luna Hurkmans 10e, Ilse van Melis 20e. Mini B: Anne van Melis 5e, Pleun Willems 7e, Eline Verboven 12e, Danique Gilsing 18e, Isa Smits 19e. Espoir B: Anne van de Aa 3e.

Ook bij het dansen is de wedstrijd goed verlopen. Daantje Romonesco en Ilse van Melis reden in de klasse Pupil B. Voor Ilse was dit de eerste keer dat ze meedeed aan een danswedstrijd. Ze behaalde met een hele nette tango een 2e plaats. Daantje reed ook erg goed en dat werd beloond met een 3e plek. Op zondag moesten de Mini's en de Espoirs. De Mini's reden goede verplichte dansen ondanks wat kleine foutjes. Laura Jacobs belandde net naast het podium op een 4e plaats. Eline Verboven werd 8e, Anne van Melis 9e, Danique Gilsing 10e en Maria Zdziech werd 11e. De Espoirs lieten niet alleen verplichte dansen zien maar ook voor het eerst een vrije dans. De verplichte dansen werden goed gereden. Pleun Willems verzekerde zich van een hele mooie 2e plaats nadat haar vrije dans heel erg goed ging. Jill Donkers eindigde net naast het podium, na een sterkte vrije dans. Danique De Groot werd 8e, Anouk van de Akker werd 9e, Anne van der Aa werd 11e terwijl iedereen genoot van haar mooie uitstraling tijdens de dans.

A-Klasse wedstrijd Roldansen
Op zaterdag 17 maart mochten de jongste rijdsters laten zien wat ze konden.

Supermini: In deze klasse deden Jelilly Meinhardt en Gwenn Gilsing mee. Ze reden twee verplichte dansen: een foxtrot en een tango. De foxtrot ging bij beide meiden erg netjes. De tango reed Gwenn heel strak en behaalde daarmee de eerste plaats. Jelilly werd 4e.

Mini: Saar Willems reed haar eerste A-klasse wedstrijd met dans. Ze reed netjes op muziek met beide dansen. Ze behaalde een 7e plek.

Espoir: Naila Raaijmakers en Cloë de Ridder startte vandaag in een hogere klasse dan vorig jaar. Bij de Espoirs heb je naast de verplichte dansen ook een vrije dans. De verplichte dansen gingen bij allebei de meiden best goed. Na de vrije dansen wisten ze nog wat plekken in te halen. Cloë werd 13e en Naila 14e in een zware categorie.

Chloë Donkers behaalde haar test afgelopen maand en mocht dus starten bij de jeugd. Haar verplichte dansen gingen netjes en stond ze 9e. Helaas kwam ze bij de vrije dans ten val en zakte ze naar de 11e plaats.