Start Alzheimercafé Gemert-Bakel-Laarbeek

Algemeen Algemeen

Laarbeek/Gemert-Bakel -Vanuit een initiatief van de Dorpsondersteuners in Gemert-Bakel en een aantal enthousiaste vrijwilligers uit Laarbeek is er een Alzheimercafé opgericht voor de twee gemeenten Gemert-Bakel en Laarbeek.

Het Alzheimercafé is een maandelijks terugkerende avond, waarop mensen met dementie, hun mantelzorgers en professionals in de zorg elkaar treffen. Elke tweede dinsdag van de maand wordt een ander relevant thema besproken. Daarnaast vinden de bezoekers steun bij elkaar en kunnen verhalen en ervaringen uitgewisseld worden.

In de Peelregio zijn al Alzheimercafés in Helmond en Asten-Deurne-Someren. Naast Alzheimer Nederland verlenen de gemeenten Gemert-Bakel, Laarbeek, GGD-BZO, de LEV groep en Stichting Vierbinden hun medewerking. De avonden worden verzorgd door professionals van genoemde instellingen, deskundige vrijwilligers en er is altijd een casemanager dementie aanwezig.

De 1e avond is op dinsdag 8 mei in cultuurhuis De Eendracht, Sint Annastraat 60 te Gemert. De avond start om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Houd deze avond vrij in uw agenda. Het thema van deze avond: wat is dementie?

Gastspreker is Dr. Andrew Tan. Dr. Tan is als neuroloog en klinisch geriater verbonden aan het Elkerliek ziekenhuis en in de dagelijkse praktijk bezig met allerlei vormen van dementie en geheugenaandoeningen.

Naast het geven van informatie kent de avond een ontspannend karakter waarbij zowel de mantelzorger als zorgvrager kan genieten van een avondje uit. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur met een maximale uitloop tot 22.00 uur. U bent van harte uitgenodigd op deze avond, u hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Voor meer informatie kunt u o.a. terecht bij Henrie Bouwmans: hbouwmans@vierbinden.nl. Tel. 06-11518194.