Afbeelding

Openbare jaarvergadering ZOD Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - In de functie van dorpsraad organiseert het bestuur van Zorg om het Dorp (ZOD) een vergadering voor alle belangstellenden. Deze openbare jaarvergadering begint op maandag 9 april om 20.30 uur in het Buurthuis. De thema's die behandeld worden zijn o.a. wonen, 'toegankelijkheid en bereikbaarheid' voor wandelaars en fietsers, voortgang lopende projecten als Oranjeplein, Processiepark als dorpspark en herindeling Bernadettestraat.

Ook hoopt het bestuur dat er ideeën vanuit de zaal gelanceerd worden voor nieuwe initiatieven bestemd voor de leefbaarheid in Mariahout en dat er bij onduidelijkheden een open gesprek plaats vindt. Informatie over het jaaroverzicht kan iedereen lezen in de Nieuwsbrief jrg. 8 nr. 1 welke in Mariahout huis-aan-huis bezorgd is; deze is te downloaden is via www.zorgomhetdorp.nl / Nieuws / Nieuwsbrieven. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Thema wonen, speciaal ook voor starters
Tijdens de vergadering wordt er een overzicht gegeven van de woonprojecten die voor Mariahout momenteel ontwikkeld worden. Ook komt de Woonvisie Mariahout 2016 ter sprake welke is opgesteld n.a.v. de woonenquête. De heer Robbert Hellings van Cedrus Vastgoed Ontwikkeling komt een presentatie geven over extra te bouwen goedkope koopwoningen op D'n Hoge Suute. Dit levert weer meer kansen voor starters op. Jongeren zijn dus van harte uitgenodigd.

Foto- en filmcompilatie door Jan Jansen
Voorafgaand aan jaarvergadering kan om 20.00 uur gekeken worden naar een filmoverzicht van activiteiten in Mariahout in 2017. Dit overzicht is met veel geduld en tijd gemaakt door Jan Jansen. Het is mooi om zoveel vrijwilligers in 2017 wederom aan het werk te zien. Van harte aanbevolen.