Afbeelding

Kind KunstWerk geopend bij De Heindert

Algemeen Onderwijs

Aarle-Rixtel - Een zeer bijzonder kunstwerk werd donderdag 5 april geopend bij basisschool de Heindert in Aarle-Rixtel. De afgelopen tijd is er door ongeveer 120 leerlingen van de school aan dit kunstwerk gewerkt, samen met lokale kunstenaar Leon van der Zanden. De kinderen hebben getekend, geschilderd, geschuurd en mee geholpen met de uiteindelijke compositie.

Het idee voor dit kunstwerk is een tijd geleden ontstaan en enkele lokale kunstenaars zijn toen uitgenodigd om hun ontwerp te presenteren. Daaruit is Leon van der Zanden gekozen en daar vanuit is het verder uitgewerkt in samenwerking met de kinderen.

Tijdens de opening hebben vijf kinderen uit verschillende klassen de 'handtekening' van de kunstenaars opgehangen. Het kunstwerk is nu ondertekend met KKW, hetgeen staat voor Kind KunstWerk. Bij de opening heeft een woordvoerder van de school de kunstenaar Leon van der Zanden hartelijk bedankt voor zijn inzet en creativiteit. Na afloop van dit dankwoord heeft Leon op zijn beurt de school ook bedankt. Hij gaf aan enorm genoten te hebben van het werken met de kinderen. Hij had veel geïnvesteerd in het kunstwerk en was erg blij dat hij er zo veel voor teruggekregen had van de kinderen. Dit gaf hem enorm veel energie en hij had er oprecht van genoten.

Het vrolijke kunstwerk is geplaatst tegen de achterwand van de school, waardoor het door iedereen te zien is bij binnenkomst maar ook vanuit alle klaslokalen te zien is door de glazen wanden.