Hurkmans neemt voorschot op titel

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Middels een ruime zege op directe concurrent DK Garagebedrijf heeft Hurkmans Plaatwerk BV een grote stap gezet in de richting van het kampioenschap in de B-klasse. Het versloeg de mede-kampioenskandidaat met 6-2 en nam hiermee de koppositie over.

De aanvangsfase kende nog een gelijk opgaande score om vervolgens met nog een kwartier te spelen een onoverbrugbaar gat te slaan. Hurkmans nam in die fase afstand en leidde comfortabel met 4-1. Ontspannen werd het einde van deze topper bereikt, welke eindigde in 6-2. Met nog 2 wedstrijden te goed en een puntje voorsprong lijkt Hurkmans de titel haast niet meer te kunnen ontgaan.

De nummer 3, Rijwielhandel van den Berg, liet zich in de luren leggen door achtervolger FC van de Burgt. Laatstgenoemde, de laatste wedstrijden in bloedvorm, liet niets aan het toeval over en trof driemaal doel alvorens de ervaring van de Rijwielhandel iets terug kon doen. Het was een klein deukje in het pakje boter van FC van de Burgt. D. Repkes was on fire en schoot driemaal het speeltuig tegen de touwen. FC van de Burgt versloeg de Rijwielhandel met 6-2 en nam mede daardoor plekje 3 op de ranglijst over.

Meulensteen/van Lieshout verstevigde positie 5 door een minieme zege tegen nummer laatst Café Thuis. Thuis nam het initiatief en scoorde daaruit de openingstreffer. Meulensteen kende daarop een fase waarin het twee penalty's toegekend kreeg en deze werden beide benut door doelman W. de Groot. Het gaf Meulensteen het vertrouwen om dit duel winnend af te sluiten. Via T. Coppens en B. Meulensteen werd een 4-1 voorsprong bewerkstelligd. Thuis kroop nog naderbij, maar het slotoffensief kwam net te laat. Eindstand 3-4.

Om des keizers baard streden BrabantTent en FC Avondrood om positie 6. Een plek die verder weinig recht geeft op, maar de eer stond in dit duel op het spel. De eer ging naar BrabantTent. Na een zedeloze reeks wist het eindelijk weer eens aan het langste eind te trekken. Dankzij de impulsen van L. Zegers kon het een 2-0 achterstand ongedaan maken en met 4-2 zegevieren. FC Avondrood zal zich nog eens achter de oren krabben hoe het een zo snel verkregen voorsprong zo heeft af weten te geven.

In de A-klasse stond deze avond een duel op het programma: de middenmoters Aben & Slag Advocaten en Danny Megens Keurslagerij streden voor een welkome winst. T. Kuypers opende al vroeg de score namens Aben & Slag. zijn neusje voor de goal werd later dit duel de Keurslagerij fataal. Daar zag het met nog een kwartier te spelen niet naar uit. Op dat moment zette T. van Mechelen de Keurslagerij namens op een 2-1 voorsprong. Het bleek niet voldoende voor de winst. Aben & Slag neemt door deze zege afstand van de Keurslagerij welke theoretisch zich nog zorgen moet maken betreft het thema degradatie.