Archieffoto: Thijs van Uden houdt de verdediging van Acht druk bezig
Archieffoto: Thijs van Uden houdt de verdediging van Acht druk bezig Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Slechte week voor ASV'33

Aarle-Rixtel – ASV'33 heeft een slechte week achter de rug. Afgelopen donderdag werd de inhaalwedstrijd tegen het Eindhovense Acht met 1-0 verloren. Enkele dagen later, op zondag, was Boxtel op het sportpark in Aarle-Rixtel te sterk (0-2). Een slechte serie maar met verschillende gevoelens.

vv Acht - ASV'33
In Eindhoven speelde ASV'33 tegen het sterke Acht een hele goede wedstrijd. Acht had het heel moeilijk, maar won uiteindelijk wel met 1-0 door een foutje van de doelman dat meteen werd afgestraft, maar die verder een puike wedstrijd speelde. ASV'33 gaf deze wedstrijd echt heel weinig weg en Acht kon zich in deze wedstrijd dan ook geen goede kansen scheppen. Daar tegenover stond ook dat de verdediging van Acht heel goed stond en die gaven op hun beurt ook heel weinig weg. De grootste kans in de 1e helft kwam uit een counter via Thomas Fritsen, die snel oprukte naar de achterlijn de bal voorgaf op de vrijstaande Thijs van Uden, maar zijn inzet ging over het doel. Het was een wedstrijd waarbij beide teams met veel werklust en wilskracht een goed resultaat probeerde te bereiken, en dat maakte de wedstrijd ook zo leuk. In de 66e minuut kwam Acht dan toch op een 1-0 voorsprong. Een hoge voorzet werd verkeerd ingeschat en de spits van Acht was er daardoor net iets eerder bij om de bal in het lege doel te knikken. ASV'33 schakelde nog een tandje bij om een goed resultaat te bereiken, maar verder dan enkele afstandsschoten kwamen de rood-witten niet. In enkele snelle counters van Acht waren de Eindhovenaren nog gevaarlijk, maar Martijn Verbakel, de doelman van ASV'33, redde steeds heel bekwaam. De druiven waren zuur voor ASV'33, dat een hele goede wedstrijd speelde maar toch met lege handen stond. Dit in een wedstrijd waar zeker een gelijkspel op zijn plaats, en verdiend zou zijn geweest.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, Rene de Vries, Jordy Kuipers, Pim vd Tillaart, Bart Wilms, Erwin van Dijk (70e Peer vd Kerkhof), Mark Smits (86e Michiel vd Steen), Thjjs van Uden (Ronny Heijmans), Pim Dubois, Thomas Fritsen.

ASV'33 - Boxtel
Zondag stond Boxtel op het programma, een tegenstander waarbij een goed resultaat mogelijk en zeer gewenst is, gezien de positie op de ranglijst. Zo goed als ASV'33 speelde de wedstrijd daarvoor in Eindhoven, zo slecht was het tegen Boxtel. Al in de 10e minuut kwam Boxtel op een 0-1 voorsprong. Een blunder van een van de verdedigers van ASV'33 ging hier aan vooraf. Dit buitenkansje liet de spits van Boxtel zich niet ontgaan en gaf doelman Martijn Verbakel dan ook geen enkele kans. Deze tegenvaller kwam ASV'33 niet meer te boven. Niets lukte meer, het spel werd heel slordig en zodoende kwam ASV'33 dan ook niet meer tot goede kansen. In de tweede helft kwam Boxtel in de 77e minuut op een 0-2 voorsprong, en ook hier ging wederom een verdedigingsfout aan vooraf. Dit was ook meteen de definitieve nekslag voor ASV'33. Nog een goede kans viel er te noteren voor Erwin van Dijk op aangeven van Ronny Heijmans, maar dit was alles wat ASV'33 kon brengen deze middag. De spits van Boxtel was ASV'33 nog goed gezind, hij wist in de slotfase van de wedstrijd nog de mooiste kansen om zeep te helpen, maar daar was ook de doelman van ASV'33 debet aan. Door dit resultaat komt ASV'33 wel in de problemen. De rood-witten zijn afgezakt naar de derde plaats van onderen, een plaats die je verplicht tot het spelen van wedstrijden voor klassenbehoud. Aanstaande zondag speelt ASV'33 tegen MVC in de Mortel, hier is winst dus echt noodzakelijk.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Jordy Kuipers, Robbert Mol, Pim vd Tillaart, Bart Wilms, Rene de Vries, Teun van Asten (70e Michiel vd Steen), Ronny Heijmans, Mark Smits, Thomas Fritsen (70e Erwin van Dijk), Thijs van Uden.