Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: ddba92
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
Gemeente

Initiatief bij onkruidbestrijding beloond

Laarbeek - Eerder heeft u al kunnen lezen over een andere manier van onkruidbestrijding door de gemeente. Dit is noodzakelijk omdat er veranderde wetgeving is. De nieuwe methode is echter wel aanzienlijk duurder én minder effectief. Gevolg: het onkruid is momenteel voor veel inwoners een doorn in het oog. Echter, er zijn ook inwoners die het initiatief zelf nemen en in hun eigen woonomgeving zorgen voor onkruidvrije stoepen!

Eén van deze bereidwillige inwoners werd afgelopen week door wethouder Meulensteen in het zonnetje gezet en bedankt voor dit mooie initiatief en hulp. Samen met hovenier Arian de Groot, die de gemeente hierop had gewezen, bood hij een bloemetje aan.

Onkruid bestrijden is vaak balanceren tussen milieu, kosten en verwachtingen over het beeld op straat. Op veel plaatsen is onkruid pas storend als het te hoog wordt. Vaak gaat het maar om een paar stengels. Als bewoners deze stengels zelf verwijderen is het beeld vaak al snel een stuk vriendelijker.

Een eenvoudige manier om onkruid te bestrijden is met de hand (uitkrabben van de voegen of afsteken). Daarnaast voorkomt het regelmatig schoonvegen van de stoep en goot met een harde bezem veel onkruidgroei. Zaadjes en kleine kiemplantjes worden daarmee verwijderd. Ook heet water kan prima helpen bij de bestrijding van onkruid.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>