Harmonie Excelsior onder leiding van Stijn Rutten geeft op zaterdag 21 april samen met harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel een concert in cultuurhuis De Eendracht
Harmonie Excelsior onder leiding van Stijn Rutten geeft op zaterdag 21 april samen met harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel een concert in cultuurhuis De Eendracht

Concert Excelsior en Goede Hoop

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel - Het A-orkest van harmonie Excelsior uit Gemert en het Groot Orkest van harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel verzorgen op zaterdag 21 april samen een concert in cultuurhuis De Eendracht aan de Sint Annastraat in Gemert. Het concert begint om 20.15 uur.

De Goede Hoop ziet de uitvoering in Gemert als een voorbereiding op een concert dat het samen met Philharmonie Zuidnederland geeft op zondag 17 juni in Aarle-Rixtel. Dit optreden in Aarle-Rixtel vindt plaats in de serie HaFa-concerten. Het Groot Orkest van De Goede Hoop bestaat uit circa 45 muzikanten en staat onder leiding van Martijn Pepels. De programmakeuze voor het concert met Excelsior in Gemert past helemaal in de voorbereiding op het concert van 17 juni. De Aarle-Rixtelse harmonie speelt onder meer het werk Sunburst, een ode aan de zon van de Nederlandse componist Egbert van Groningen. Een ander werk dat in Gemert wordt gespeeld is The wind in the willows van Johan de Meij naar het gelijknamige kinderboek over de waterrat, de das, molletje en mr. Pad.

Het A-orkest van Excelsior onder leiding van Stijn Rutten speelt tijdens dit concert zes werken. Op het programma staat Angry Birds XL van Ari Pulkkinen in een arrangement van Stijn Rutten. Verder speelt Excelsior: Celtic Classics van Johan de Meij, Cuban Overture van George Gershwin in een bewerking van Robert Mark Rogers, Dance of the Amazon van Anatoli Liadov in een arrangement van Johan de Meij, Sleep van Eric Whitacre en The Witch and the Saint van Steven Reineke.

Het concert in De Eendracht is gratis toegankelijk. Wel kunnen bezoekers een vrijwillige bijdrage geven om enigszins de kosten te dekken.