Het Piet van Thielplein, met op de voorgrond de plaats waar het complex 'Mijnheer van Thiel' gebouwd gaat worden
Het Piet van Thielplein, met op de voorgrond de plaats waar het complex 'Mijnheer van Thiel' gebouwd gaat worden

Piet van Thielplein in beweging door sluiting én komst van winkels

Algemeen Algemeen

Beek en Donk – Het lijkt op dit moment dé roddel te zijn op verjaardagsfeestjes; diverse winkels zouden vertrekken op het Piet van Thielplein. Ook zou binnenkort gestart worden met de bouw van 'Mijnheer van Thiel'. Hoe zit het precies?

Vertrek
Afgelopen jaar verlieten de Blokker, Beijers Groente en Fruit en Gall & Gall al het plein. Dit zorgde voor leegstand in deze drie panden. Daarnaast staat het pand waar eerder een blauwe maandag Bloemengigant gevestigd zat, leeg. Als we de praat in Beek en Donk zouden mogen geloven, zouden er komend jaar nog veel meer winkels de deuren sluiten. Twee daarvan zijn een feit.

Intertoys en terStal
Het 'te huur-bord' hangt al aan de gevel van speelgoedwinkel Intertoys. "De winkel sluit medio september", laat bedrijfsleidster Suzanne van Eerd weten. "Of de winkel een herbestemming krijgt op het plein, is bij ons niet bekend." Zeker in ieder geval is dat de winkel op de huidige plek gaat sluiten.

Ook kledingwinkel terStal vertrekt. Het personeel laat weten nog niets vernomen te hebben van het hoofdkantoor. "Wij zijn ook op de hoogte van deze roddel, maar aan ons is nog niets bevestigd." De makelaar blijkt wel op de hoogte zijn van de sluiting van deze winkel. Het makelaarskantoor laat weten dat dit pand per 1 november te huur komt en dat de toekomst er voorspoedig uitziet, omdat zij al in gesprek zijn met een mogelijke huurder.

Leegstand
De sluiting van de winkels veroorzaakt onder de inwoners en ondernemers bezorgdheid over de toekomst van het plein. Van enkele winkels meer wordt gesuggereerd dat ze de deuren zouden sluiten. Dit krijgt DeMooiLaarbeekKrant echter niet bevestigd.

Komst van slijter en 'Mijnheer van Thiel'
Gelukkig komen er ook nieuwe winkels bij op het Donkse winkelplein. Zo opende vorig jaar al 'Piacere Puro' de deuren en startte John van Kaathoven onlangs met een nieuwe slijterij, in het voormalige pand van Gall & Gall. Ook wordt het nieuwbouwcomplex 'Mijnheer van Thiel' gerealiseerd, met (huur)appartementen en commerciële ruimten. Robert Hellings van Cedrus Vastgoed, laat weten: "Er is al veel belangstelling hiervoor, zowel om te wonen als voor de commerciële ruimten. Er wordt veel gesproken over wanneer de bouw van dit complex start. Dit is helaas nog niet duidelijk."