Logo mooilaarbeek.nl
Diana (l) en Antonet (r)    | Fotonummer: a15429
Diana (l) en Antonet (r)
Evenementen

Eerste 'Laarbeeks Zomeravond Keeztoernooi'

Beek en Donk – 'Keezen' en 'kezen'. Slechts één letter maakt het verschil tussen een gezellig bordspel en schunnige gedachten. Sinds oktober 2017 worden er maandelijks succesvolle keeztoernooien gehouden bij Café/Zaal De Tapperij in Beek en Donk. Het spel is in rap tempo populair geworden bij veel spelliefhebbers. Dit komt vooral doordat het spel verslavend is en een hoog 'pestgehalte' heeft. Op 8 juni vindt het eerste 'Laarbeeks Zomeravond Keeztoernooi' plaats.

Onder leiding van Diana en Antonet Barten wordt er eenmaal per maand een keeztoernooi gehouden in het café. Antonet: "Er is ruimte voor 11 tafels, die ruimte bieden aan 4 personen (2 koppels). Er spelen maandelijks dus 22 koppels (44 personen) om een plaats in de top 3. Winnaars ontvangen goedgevulde boodschappentassen."

Deelnemers in overvloed
Moeite om deelnemers te vinden, heeft de organisatie niet. Diana: "Integendeel; we hebben deelnemers uit de gehele regio en zelfs uit Tilburg komen er mensen om mee te doen. Het toernooi is telkens ruim voor aanvang volgeboekt."

Wat is het?
"Het lijkt veel op 'mens-erger-je-niet'. In onze toernooivorm hebben we 5 spelrondes en wordt er gespeeld met de originele borden. Je speelt één spel met 4 personen. Je vormt een vast koppel met iemand en strijdt tegen andere koppels. In plaats van dobbelstenen maak je gebruik van kaarten. Er komt af en toe wel wat tactisch inzicht bij kijken", vertelt Diana.

Het succes
Antonet: "Keezen is een oud-Hollands bordspel. Het is dus zeker geen nieuw spel, maar is opnieuw populair geworden. Het spel is erg verslavend en bezit een hoog pestgehalte. Het is mooi om te zien dat jong en oud hier heel fanatiek in kunnen zijn. Er heerst een gezonde spanning waarbij vooral de gezelligheid overheerst!"

Eerste Laarbeeks Zomeravond Keeztoernooi
De laatste speelavond van dit seizoen vindt plaats op 11 mei. Vanwege het overweldigende succes van dit eerste seizoen, heeft de organisatie in overleg met het café besloten een eerste 'Laarbeeks Zomeravond Keeztoernooi' te houden. Diana: "Het toernooi wordt gehouden op vrijdagavond 8 juni en start om 19.30 uur. Deelname aan dit toernooi kost €5,00 per persoon en daarvoor krijg je naast deelname een kop koffie/thee en lekkere hapjes tussendoor. Bij mooi weer wordt het terras opengesteld en kan het bordspel dus ook buiten worden gedaan." Antonet vult aan: "Mensen die het spel niet kennen en toch graag mee willen doen, kunnen dit in de mail bij de aanmelding aangeven. Als zij zich dan een uur eerder melden geven we ze voor aanvang van het toernooi uitleg en kunnen ze ook direct meedoen. Voor de 5 beste koppels is er een leuke prijs.

Meer informatie of wil je meedoen met het Laarbeeks Zomeravond Keeztoernooi of een van de reguliere toernooien? Stuur dan een mail naar onderstaand emailadres. Opgeven kan per koppel en is mogelijk tot en met 31 mei 2018. Mail: keezentapperijbeekendonk@gmail.com en vermeld in het bericht de namen van de deelnemers.

2e seizoen
In september wordt een start gemaakt met het 2e seizoen. Iedere 2e vrijdag van de maand vindt er dan weer een keeztoernooi plaats.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>