Het combinatieteam van Badminton Club Lieshout en BC ’t Veertje dat vorig jaar in de U15 klasse uitkwam, gaat komend seizoen in de U17 klasse spelen
Het combinatieteam van Badminton Club Lieshout en BC ’t Veertje dat vorig jaar in de U15 klasse uitkwam, gaat komend seizoen in de U17 klasse spelen

Badminton Club Lieshout werkt al aan komend seizoen

Sportnieuws Sport

Lieshout - Ondanks dat er nog bijna twee maanden te spelen zijn in het seizoen 2017/2018 is Badminton Club Lieshout al volop bezig met het komende seizoen. Zo heeft de vereniging inmiddels de teams voor het nieuwe seizoen samengesteld. Komend jaar zal het totaal aantal teams worden uitgebreid van vier naar vijf teams.

Badminton Nederland
Badminton Club Lieshout is een van de weinige verenigingen in zuid-oost Brabant die aangesloten is bij 'Badminton Nederland', de officiële Nederlandse bond voor het badminton. Veel andere verenigingen in de regio zijn aangesloten bij de Helmondse Badminton Bond, een separate bond die enkel in de regio zuid-oost Brabant speelt. Door deze keuze is Badminton Club Lieshout uniek in de regio en biedt het teams volop kansen om te spelen tegen andere teams, ook buiten deze regio.

Districtscompetitie
Die kansen worden geboden in verschillende competitie-opzetten. Zo is er een districtscompetitie en een midweekcompetitie. De districtscompetitie is weer gesplitst in een competitie voor senioren en een competitie voor junioren. Komend seizoen zal opnieuw één seniorenteam deel gaan nemen aan de districtscompetitie. Dat is een herenteam dat dus zal gaan spelen in de herencompetitie, in de 'heren-2-klasse'. Afgelopen jaar wist het team de titel in deze klasse nog binnen te halen, waardoor de verwachtingen voor komend seizoen weer erg hoog zijn.

Jeugd
Verder zullen er komend seizoen twee teams de eer van Badminton Club Lieshout in de districtscompetitie bij de jeugd hoog gaan houden. Dat is één team meer dan afgelopen jaar. In de leeftijdsklasse U17 zal Badminton Club Lieshout, net als afgelopen jaar in de U15-klasse, samen met BC 't Veertje één team vormen. Die samenwerking is afgelopen seizoen prima bevallen en zal komend seizoen dus doorgezet worden. Vanwege de aanwas met jonge leden zal dit jaar ook een team ingeschreven worden in de U13-klasse. De samenstelling van dat team loopt nog, maar lijkt wel voor elkaar te komen.

Midweekcompetitie
Ook in de midweekcompetitie is Badminton Club Lieshout komend seizoen goed vertegenwoordigd. In de vierde klasse zal het eerste midweekteam (weer) gaan deelnemen. Afgelopen seizoen is dit team tweede geworden in deze klasse: komend jaar gaan ze proberen die prestatie te overtreffen. Ook het team dat in de vijfde klasse van de midweekcompetitie speelt, gaat komend seizoen daar weer deelnemen en ook zij gaan voor een betere eindpositie in het klassement.