Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c3373f
Evenementen

Uniek concert Philharmonie Zuidnederland in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - In het kader van het HaFa-project trekt Philharmonie Zuidnederland van begin juni tot eind juli door Noord-Brabant en Limburg om samen met 8 lokale harmonieën en fanfares te concerteren. Harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel prijst zich gelukkig dat zij op 17 juni mag fungeren als gastheer voor één van deze HaFa concerten. De Goede Hoop participeert in een programma tezamen met een professioneel orkest: Philharmonie Zuidnederland.

Voor degenen die het niet weten: De Philharmonie Zuidnederland is een symfonieorkest dat in april 2013 is ontstaan uit een fusie van het Brabants Orkest en het Limburgs Symphonieorkest. De naam Brabants Orkest spreekt boekdelen in deze regio en De Goede Hoop kan dan ook niet genoeg benadrukken hoe bijzonder dit aankomende HaFa concert met Philharmonie Zuidnederland is. De filosofie achter dit HaFa-project van Philharmonie Zuidnederland is eigenlijk vrij simpel samen te vatten: 'Muziek; voor iedereen én door iedereen'. Als professioneel orkest probeert Philharmonie Zuidnederland muziek in de amateurwereld te stimuleren. Muziekgezelschappen krijgen de unieke kans om samen met een professioneel symfonieorkest een optreden te verzorgen en het orkest naar hun gemeenschap te halen. Een belangrijk element van dit project vormen de workshops die de amateurmusici vooraf van de orkestleden krijgen. Verder wordt de mogelijkheid geboden om een musicus uit de Philharmonie Zuidnederland met het amateurorkest te laten soleren. De dirigenten van de amateurverenigingen krijgen daarnaast de mogelijkheid om een professioneel symfonieorkest te dirigeren. De HaFa-projecten worden afgesloten met wervelende concerten in de regio. Zo laat Philharmonie Zuidnederland zien er voor heel Noord-Brabant en Limburg te willen zijn en dat muziek verbindt.

Harmonie De Goede Hoop heeft deze uitdaging maar al te graag opgepakt. Als amateurvereniging wil je toch genoeg tegenwicht bieden aan een dergelijk vermaard orkest. Philharmonie Zuidnederland geeft in dit HaFa-project De Goede Hoop behoorlijke handvaten om het niveau op te trekken. In het voortraject heeft er al een dagrepetitie onder leiding van een tweetal leden van Philharmonie Zuidnederland plaatsgevonden. Binnenkort gaan de workshops voor de leden van De Goede Hoop van start. En een solostuk voor harmonieorkest en cello ligt al enige tijd op de lessenaar in Aarle-Rixtel. Ook dirigent Martijn Pepels van De Goede Hoop is thuis al druk doende met de partituur van de Snow Maiden suite van Rimsky-Korsakov. Bij dit nummer gaat hij generatiegenoot en bekende Deurnenaar Sander Teepen afwisselen als dirigent van Philharmonie Zuidnederland.

Harmonie De Goede Hoop is van mening dat dit aankomend concert een 'once in a lifetime opportunity' is voor u als muziekliefhebber en hoopt u op 17 juni te begroeten! Is uw belangstelling gewekt, kijk dan op de site van harmonie De Goede Hoop: www.harmonie-dgh.nl voor meer info. Kaarten zijn inmiddels ook verkrijgbaar via deze site of plaatselijk bij Snoeperij Jantje aan de Wilhelminalaan in Aarle-Rixtel.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>