Logo mooilaarbeek.nl
Werk van Paul Dirks   | Fotonummer: 4af4c7
Werk van Paul Dirks
Kunst en Cultuur

Expositie Paul Dirks in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - Schilderijen en tekeningen van Paul Dirks worden geëxposeerd in 't Oude Raadhuis in Beek en Donk van 26 mei tot en met 17 juni. Het werk van tekenleraar Paul Dirks is te verdelen in abstract en figuratief.

Abstract werk maakt hij al heel lang en sedert 2008 ook figuratief. Zelf noemt hij de abstracte werken 'het ultieme figuratieve'. Hij ervaart dat hij in het abstracte verder kan gaan dan in de figuratieve verbeelding. Voor hem is abstract werken als een soort gedichten maken. Hij zet lagen verf op die soms voor een deel zich zelf bepalen. En zo speelt hij met de gelaagdheid van de materie. Soms pasteus maar vaak ook heel transparant. Een mooie combinatie waardoor zijn werk levendig blijft.

De figuratieve tekeningen zijn vaak gebaseerd op ontmoetingen in de trein of zomaar ideeën die bij hem opkomen. Vaak spelen mensen en dieren hierin een rol. Het dierlijke in de mens en het menselijke bij een dier…. De tekeningen zijn vaak met pen en inkt en andere materialen zoals gekleurd papier of stukken karton.

In beide vormen van zijn kunst laat Paul Dirks het gewoon gebeuren. Met niet al te veel voorop gezette plannen. Die beperken hem vind hij. 'De verbeelding mag ruimte krijgen' is zijn motto. En soms is een werk op z'n kop zetten weer het begin van een nieuwe weg...

De expositie te zien in 't Oude Raadhuis in Beek en Donk. De opening is op 26 mei om 16.00 uur. Het werk is daarna nog te zien tot en met 17 juni tussen 14.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.oudraadhuis.nl of op de Facebookpagina van 't Oude Raadhuis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>