Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 541ce6
Evenementen

Laarbeekse wandeltochten voor geoefende en recreatieve wandelaars

Beek en Donk - Buurtvereniging De Vijver houdt zaterdag 2 en zondag 3 juni de jaarlijkse Laarbeekse wandeltochten. Inmiddels hebben ze de laatste puntjes op de 'i' gezet: de routes zijn klaar, voor de EHBO is gezorgd en de posten kunnen ingericht worden. Net als andere jaren zorgen ze dat er op de rustpunten koffie, thee, ranja, frisdrank, water en soep te verkrijgen is. Het enige wat ze nu nog nodig hebben is goed wandelweer, maar daar hebben zij helaas geen invloed op.

Ook dit jaar zijn 2 verschillende wandeltochten uitgezet voor de zaterdag en de zondag. Evenals vorig jaar is de startplaats Pluk Pannenkoekenhuis, Koppelstraat 35 te Beek en Donk. Van daaruit vertrekt u voor een mooie tocht door de omgeving van Laarbeek, groenste gemeente van Nederland in 2016, waarbij u kunt kiezen uit afstanden van 5, 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer. Vooral deze laatste afstand is natuurlijk een goede oefening voor diegenen die de Nijmeegse vierdaagse en/of de Kennedymars gaan lopen. Zoals u ziet, voor iedere wandelaar (zowel geoefend als ongeoefend) een haalbare afstand. De wandelingen zijn helemaal uitgepijld, en gaan over B-wegen, onverharde paden, door bossen, over fietspaden, langs waterloopjes, vennen en poeltjes, enz. Kortom: door de mooiste gebieden rondom Laarbeek.

Vanaf 07.30 uur kunt u starten voor de 20, 30 en 40 kilometer. Vanaf 09.00 uur kunt u starten voor de 5, 10 en 15 kilometer. De kosten bedragen €2,50 per persoon per dag. Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland betalen €2,00 per persoon per dag. U kunt per dag inschrijven, dus u kunt ook 1 van de 2 dagen deelnemen. Ze hebben op zaterdag een andere route dan op zondag; daardoor loopt u nooit 2 dagen dezelfde route.

Nieuw
Dit jaar zijn bij het inschrijven de routes ook verkrijgbaar als GPX en GDB bestanden, bedoeld voor uw telefoon of navigatiesysteem. Hiermee hoopt de organisatie tegemoet te komen aan de wens van diverse wandelaars om de routes te lopen via hun navigatie.

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.laarbeeksewandeltochten.nl. De organisatie hoopt op een groot aantal deelnemers. Een leuke gelegenheid om alleen of met een groep vrienden, collega's, familie samen één of twee dagen te gaan wandelen in een mooie omgeving.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>