Afbeelding

Bekerwinst WAC gaat naar Lindeboom

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De WAC-beker is bemachtigd door Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. In een poule met de A-klassers Café-Zaal de Tapperij, 1.FC Geerts en B-klasser Meulensteen/van Lieshout kwamen zij als sterkste uit de bus. Uiteindelijk gaf het doelsaldo bij het opmaken van de eindstand de doorslag, aangezien zowel De Tapperij als Lindeboom met evenveel punten op de eerste plek eindigden.

Nadat de finalewedstrijden om de bekerstrijd waren beëindigd, werd het seizoen 2017-2018 afgesloten in de sportkantine van Sporthal D'n Ekker. Voorzitter Eric van Heijnsbergen nam het woord en beklonk dit seizoen tot een jaar met een opwindende ontknoping, maar ook een seizoen met een zwarte rand. Het overlijden van BrabantTent-speler Peter Otten staat bij velen binnen het WAC namelijk nog op het netvlies geschreven wat ook deze avond nog maar eens duidelijk werd.

Met de prijsuitreiking tot slot en de dankwoorden- en gebaren aan de arbiters, het kantinepersoneel, het bestuur, de ereleden en de leden zelf werd het officiële deel van de avond besloten. Het onofficiële deel startte met de uitreiking van een ludieke prijs, in het leven geroepen om de mooiste goal van het seizoen te eren. Ditmaalweek men er direct vanaf en Ferdi Raijmakers mocht de prijs uitreiken aan het team welke met maar 29 goals klassebehoud wist te bewerkstelligen en tevens de bekerfinale wist te halen: 1.FC Geerts. De prijs, genaamd de Gerd Müller Preis, werd met trots ontvangen door de Gelb-Schwarzen.

De officiële prijzen gingen dit jaar naar de kampioenen Café-Zaal de Tapperij en Hurkmans Plaatwerk BV. Laatstgenoemde promoveert, net als DK Garagebedrijf, naar de A-klasse. Danny Megens Keurslagerij bewandelt de omgekeerde weg. Topscorer in de A-klasse werd Thijs Kluytmans met 27 doelpunten. De B-klasse kende een heuse scherpschutter in de naam van Ton van Berlo. Maar liefst 43 maal trof hij doel. De beker was, zoals gezegd, een prooi voor Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs. Tot slot werd de prestigieuze Cees van Oorschot-trofee uitgereikt door de dochters van de oprichter van het WAC, tevens de naamgever van deze prijs. De prijs staat symbool voor sportiviteit. Deze eer ontving Hurkmans Plaatwerk. Na een mooi praatje van de beide dames mocht aanvoerder Remco van der Ligt de gewilde bokaal ophalen.

Het WAC Beek en Donk sloot vervolgens het seizoen onder het genot van een hapje, drankje en muziekje het seizoen af. Er zijn nog drie donderdagen waarop vriendschappelijk geoefend kan worden. Mocht je het leuk vinden een potje mee te ballen, neem dan contact op met de voorzitter: voorzitterwac@gmail.com.