ASV'33 sluit af met een nederlaag

Aarle-Rixtel - Het is ASV'33 niet gelukt om de laatste wedstrijd tegen het al gedegradeerde Essche Boys met winst af te sluiten, en ging met 2-3 ten onder. Deze wedstrijd was er eentje zoals het zo mooi heet 'om des keizers baard', geen enkel belang meer voor beide teams. Toch zou het goed geweest zijn voor ASV'33 om winst te behalen, al zou het alleen maar zijn voor het vertrouwen, er staan tenslotte nog een tweetal wedstrijden op het programma voor klassenbehoud tegen Milheezer Boys.

Maar het was een gezapige wedstrijd, voor beide doelen gebeurde niet echt veel en het warme weer was daar ook mede debet aan. Aan beide zijden wat speldeprikjes, en de eerste goede kans in de 24e minuut voor Essche Boys was meteen raak; 0-1. ASV'33 was zeker niet in haar sterkste opstelling aangetreden, maar de drie jeugdspelers waarvan er twee in de basis gestart waren, waren zeker niet de mindere.

In de tweede helft bleef het spel gezapig, maar nu gingen de weergoden zich ook nog bemoeien met het spel. Na enkele onweersflitsen staakte de scheidsrechter voor de eerste keer de wedstrijd. Even later toch de wedstrijd hervat en kwam Essche Boys door een eigen doelpunt zelfs op 0-2. Toch deed ASV'33 nog iets terug en scoorde de 1-2 in de 62e minuut. Maar niet veel later tilden de gasten de stand naar 1-3. Maar nog net voor de tweede onderbreking vanwege het onweer scoorde ASV'33 nog de 2-3. Na de tweede onderbreking werd wederom het spel hervat, maar gescoord werd er niet meer. Een kleine tien minuten voor tijd wederom onweer, maar nu werd de wedstrijd definitief gestaakt, er waren tenslotte voor beide teams geen enkele belangen meer.

Deze middag stond dan ook meer in het kader van afscheid. Hoofdtrainer Han van Rosmalen en trainer Maikel Kluitmans namen beide afscheid, al staat er voor beiden nog de nacompetitie te wachten, en daarnaast ook nog het afscheid van de kantinebeheerders Twan en Marjon Panhuizen die na 13 jaar kantinewerk het genoeg vinden. Een afscheidsdag met emotie dat zeker, maar dat geeft dan ook weer het goede aan.

ASV'33 speelt zondag thuis tegen Milheezer Boys. Dan mag ASV'33 de eerste stap gaan zetten voor het behoud in de 4e klasse, heel veel succes.