Stijn Geene bij het congres
Stijn Geene bij het congres

15-jarige Aarle-Rixtelnaar Stijn Geene is Little Big Speaker

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel – Spreken voor een groep mensen is niet iets wat veel mensen kunnen. Zeker niet als het voor grote namen als Google en Spotify is. En dat dan in het Engels. Stijn Geene deed het afgelopen donderdag 24 mei op The Next Web congres in Amsterdam.

Gastspreker
Stijn sprak vanuit Stichting Opkikker. Hij is een van de vijf 'Little Big Speakers'. Zijn verhaal ging over jeugdreuma en hoe hij ermee omgaat. Een gedeelte van zijn verhaal ging over de Opkikkerdag. Ook had hij voor het publiek een wijze les; 'Blijf binnen je eigen grenzen en probeer er niet altijd overheen te gaan.' Iets wat voor Stijn met zijn jeugdreuma dagelijkse praktijk is. "Het publiek reageerde heel positief en vond mijn verhaal supergoed", vertelt Stijn. "Ze vonden mijn boodschap mooi. Dat gaf me een goed gevoel, want het was best spannend voor zo'n groot publiek. Het verhaal moest in het Engels. Ik kreeg te horen dat het goed verstaanbaar was."

Little Big Speakers
'Little Big Speakers' is een initiatief van Stichting Opkikker. Zij hebben vijf mensen uitgekozen die Little Big Speaker mogen zijn. Bedrijven, congressen en beurzen kunnen hen boeken. Het bedrag wat betaald wordt gaat naar de Stichting Opkikker. Van dit geld organiseert Stichting Opkikker een Opkikkerdag voor kinderen met een chronische ziekte.

Opkikkerdag
Zelf heeft Stijn ook een Opkikkerdag gehad. "Ik mocht vliegen in een helikopter, koken en zwemmen. Voor mij was het een dag om mijn ziekte te vergeten. Die dag vergeet ik nooit meer. Daarna hebben ze Stijn gevraagd of hij ambassadeur van Stichting Opkikker wilde worden. "Ik zei meteen ja", vertelt Stijn. "Iedereen moet de kans krijgen zo'n dag te kunnen doen."

Acties
Een ambassadeur voor Stichting Opkikker organiseert acties voor de stichting. De bekendste actie is de Mobieltjesactie. Hierbij lever je je oude mobiel in. Voor ieder ingeleverd mobieltje gaat er €2,50 naar Stichting Opkikker. Stijn heeft een keer een 'Coffee Morning' georganiseerd. Mensen komen koffie drinken met bijvoorbeeld een stukje taart op een door jou gekozen locatie. "Ik heb bij deze actie hele fijne sponsoren gehad. We hebben hiermee veel geld opgehaald". Stijn organiseert ook acties bij hem op school. Eersteklassers gaan in de Kerstperiode langs bij bedrijven, waar ze 'heitje voor karweitje' doen.

Dam tot damloop
Stijns meest recente actie is die van de Dam tot damloop. 22 september gaat Stijn de Dam tot damloop rollen in zijn rolstoel. Hij zoekt nog sponsoren voor zijn actie. Dat kan via zijn Instagram @stijngeene of de Facebook van zijn moeder, Gerlinde Geene. "Ieder beetje helpt!"