Afbeelding

Roefelen: óók bij Badminton Club Lieshout

Sportnieuws Algemeen

Lieshout - Natuurlijk kon de jeugd van Laarbeek tijdens de Roefeldag kennismaken met Badminton Club Lieshout. Op de Roefeldag zijn dan ook diverse groepen met zowel jongens als meisjes langs geweest in sporthal de Klumper. Daar hebben ze op een leuke en informatieve wijze kennis kunnen maken met Badminton Club Lieshout. Heb je deze kennismaking gemist? Kom dan op een van de komende speeldagen langs bij Badminton Club Lieshout en je krijgt een persoonlijke introductie.

Kennismaken
Aan het begin van de middag schoof de eerste groep naar binnen om kennis te maken met Badminton Club Lieshout. Zij kregen, net als de daaropvolgende groepen een mooi programma aangeboden dat begon (natuurlijk) met een warm welkom. Om te kunnen badmintonnen is het allereerst belangrijk dat het racket goed vastgehouden wordt: daarom was daar de eerste aandacht voor. Naast een racket wordt de sport met een shuttle gespeeld en dus kregen de deelnemer daarna de opdracht om de shuttle, met het racket, in de lucht te houden. Uiteraard is dat hooghouden van de shuttle ook als leuke estafette uit te voeren. Met een shuttle, al hooghoudend, naar de andere zijde van de zaal rennen, waarna de volgende mag starten. Op deze wijze kan het shuttlegevoel al spelend aangeleerd worden.

Partijtje spelen
Na deze leuke en gevarieerde warming-up mochten de deelnemer een écht partijtje spelen, waardoor ze nog beter kennis konden maken met de badmintonsport. Na afloop konden de deelnemers dan ook met een flinke dosis ervaring naar de volgende halte toe. Op die wijze hebben de vrijwilligers van Badminton Club Lieshout de jeugd van Laarbeek kennis laten maken met deze leuke en gevarieerde sport. Jeroen van der Heiden, Wouter van Vijfeijken en Derek Dirven hadden dan ook een leuke middag, waarin ze heel wat hebben kunnen weg leren.

Niet kunnen roefelen?
Indien je geen kans hebt gehad deel te nemen aan de Roefeldag en tóch kennis wil maken met Badminton Club Lieshout kan dat natuurlijk. Kom dan langs op een van de komende speeldagen (steeds op woensdag, tussen 18.30 en 20.00 uur) bij de thuishaven van Badminton Club Lieshout: sporthal de Klumper aan de Papenhoef in Lieshout. Als je je sportkleding mee brengt, kun je meteen een keer uit proberen en meedoen: een racket kun je immers altijd van Badminton Club Lieshout lenen.