Afbeelding

Geslaagd junior-seniortoernooi bij TV 't Slotje

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – Het was een gezellige drukte zondag 10 juni bij Tennisvereniging 't Slotje in Beek en Donk, ditmaal vanwege het jaarlijks terugkerend Oppas.nl junior-seniortoernooi.

59 teams bestaande uit een junior en een senior streden om de wisselbeker die tot afgelopen zondag een jaar lang in het bezit was geweest van Peer Raaijmakers. De grote zilveren beker stond te stralen met zijn naam erop als kampioen 2017, maar er waren 58 strijdlustige teams die uit waren op de bokaal en hun naam achter kampioen 2018.

Om 12.15 uur werd de middag gestart met een speedtraining verzorgd door hoofdtrainer Jorg Gussenhoven en zijn assistente Ella. Voor diegene die nog geen tenniservaring hadden of die het nog even op wilde frissen, passeerden alle basisvaardigheden van het tennis in sneltreinvaart de revue. Klaar om de strijd aan te gaan.

Het uitgangspunt was gezelligheid, samen met je (klein)kind, nichtje, neefje of buurjongen/meisje op een leuke manier punten verzamelen door middel van tenniswedstrijden en andere spelletjes zoals Pionbal, Blaasbal, blikgooien of de PingPong Battle. En ook dit jaar waren er bonuspunten te verdienen met de tennis quiz. Tijdens de tenniswedstrijden ontwaakten de kleine Nadals en Bertens en vlogen over de velden om iedere bal terug over het net te slaan. Tussen het spelen van de 25 minuten durende wedstrijden en het spelen van de spelletjes door, was er natuurlijk ook tijd om te ontspannen en waren de junioren te vinden op de mega-grote 16 meter lange opblaas stormbaan. Na een energieke middag met veel plezier was om 17.20 uur voor de laatste keer de bel te horen. Einde van alle wedstrijden, spelletjes en quiz. Tijd voor een welverdiend frietje met frikandel of kroket. Met als afsluiting de uitreiking van de medailles en bekers.

Dit jaar waren er veel prijzen te verdienen. Zo is Diecke Swinkels bekroond als aanstormend talent van 2018 met een gratis junior jaarlidmaatschap en 4 tennislessen. Jorg Gussenhoven en Ferdi Raijmakers moesten nog een beslissende strijd leveren op de stormbaan voor de titel meest sportieve senior 2018 welke besliste in het voordeel van Ferdi Raijmakers.

De uiteindelijke winnaar van de grote wisselbeker en toernooi winnaar 2018 is Gijs van der Avoird geworden. Voor deze sportieve prestatie leverde Callebaut een 5 kilogram giga blok chocolade, waar ter plekke de handafdruk van de winnaar in werd gezet.

Alle junioren werden beloond voor hun geweldige inzet en sportiviteit met een medaille en een bidon. De poule winnaars wonnen daarnaast nog een beker en gesponsorde cadeaubonnen van Pannenkoekenhuis Pluk, Tuincentrum De Biezen, goodiebags van Intersport Gunneman of een heerlijke lekkernij van Chocoladebar Quetzal.

Nieuw dit jaar waren hun 'vloggende tieners', die enthousiast in de weer waren met telefoons en camera's. De leukste vlog wordt beloond met een clinic voor je hele klas, verzorgd door hoofdtrainer Jorg Gussenhoven. Hiervoor kun je je vlog nog tot 22 juni insturen naar jeugdactiviteiten@tv-slotje.nl.

Na een zonnige middag vol plezier, met ruim 160 deelnemers en toeschouwers, kwam er een einde aan deze editie van het junior-seniortoernooi. Iedereen bedankt voor jullie inzet en gezelligheid en hopelijk tot volgend jaar.

Afbeelding