Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 9da95b
Foto:
Evenementen

Laarbeekse lopers kleuren de Nijmeegse Vierdaagse

Laarbeek/Nijmegen - Hij praat nog vrolijk en energiek, maar Thomas Overdijk (11) uit Lieshout heeft een zware eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse achter de rug. Aan de voorbereiding van de debutant aan het grootste wandelevenement van Nederland ligt het niet.

Toen Thomas vorig jaar besloot om te gaan deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse ging hij veel wandelen met papa Mark, die al vele keren de Vierdaagse had gelopen. Ook sloot Thomas zich aan bij het V-team. Dat is een groep van 100 kinderen die voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse gaan lopen. In het jaar dat je 12 wordt, mag je namelijk pas deelnemen in Nijmegen. Met het V-team (de V staat voor vriendschap, vrede en vrijheid. Onderwerpen die Thomas ook heel belangrijk vindt. Samen met het V-team startte Thomas ook dinsdag aan de eerste dag van de Vierdaagse. "Om half 7 stonden we bij de start met het V-team en zijn we begonnen. Het begin viel wel wat tegen. Ik was moe en kreeg pijn aan mijn voeten. Bij een EHBO-post werd er een spray opgedaan en daarna ging het gelukkig weer goed."

Onderweg keek Thomas zijn ogen uit. "Toen we richting Bemmel gingen, ben ik een stuk met militairen meegelopen. Ik liep samen met een kapitein van een Amerikaanse groep militaire tandartsen. Dat was heel leuk. Daarna liep ik nog samen met papa." Thomas loopt elke dag dertig kilometer. De eerste dag kwam hij rond half vier binnen. "Op het eind kreeg ik wel weer wat pijn aan mijn voeten, maar bij een verzorgingspost kreeg ik ook wat cola en toen ging het weer. Voor de eerste dag vond ik het goed gaan. Ik heb veel high fives gegeven en de mensen langs de kant zijn erg leuk."

'Laarbeek schittert in het groen'
Thomas en zijn vader Mark zijn zeker niet de enige lopers uit Laarbeek die meedoen aan de Vierdaagse en vrijdag hopen via de Via Gladiola Nijmegen binnen te lopen. Een groep van 43 wandelaars uit Laarbeek loopt zelfs met een, hoe kan het ook anders, groen shirt van Laarbeek. 'Laarbeek schittert in het groen' staat er op. De lopers uit het groenste dorp van Europa kregen de shirts van wethouder Joan Briels. "Het was een spontaan ontstaan idee van Henk van Eijndhoven, wiens vrouw meeloopt. Daarop hebben we een oproep in DeMooiLaarbeekKrant gedaan en 43 mensen hebben zich gemeld. Maar ik denk dat er wel meer meelopen." De deelnemers krijgen de shirts in bruikleen van de gemeente, zodat anderen volgend jaar ze eventueel ook kunnen gebruiken en Laarbeek op de kaart kunnen zetten. "Het is mooi om te zien dat de mensen er trots op zijn dat ze uit Laarbeek komen en dat ook willen uitdragen. En natuurlijk speelt voor ons als gemeente ook het gezondheidsaspect mee. We hebben gevraagd of ze zeker op de laatste dag het shirt aan willen doen zodat ze zeker herkenbaar zijn."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>