Een uurtje per week kan een leven veranderen!

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Maatjesproject Laarbeek is nog altijd op zoek naar vrijwilligers die een uurtje per week vrij kunnen maken voor een ander. Een maatje kan op allerlei manieren helpen door bijvoorbeeld een bezoek thuis te brengen of door samen op stap of naar de film te gaan, te sporten, fietsen, wandelen, koffie drinken, spelletje doen of samen met een hobby bezig zijn.

Een 91-jarige vrouw uit Lieshout is op zoek naar een maatje die het leuk vindt om een keer per week gezellig samen te buurten en eventueel een stukje te wandelen. Een 26-jarige man uit Beek en Donk met autisme is op zoek naar een maatje die het leuk vindt om samen iets leuks te ondernemen. Zijn hobby's zijn het bezoeken van muziekevenementen, gamen en ICT. Voor een 63-jarige vrouw uit Beek en Donk zoeken we een vrijwilligster die eens per week bij mevrouw langs wil gaan. In verband met haar gezondheid moet mw. veel in huis verblijven en ze zou het fijn vinden om gezellig samen een kopje koffie te drinken en eventueel even weg te gaan. Mevrouw is dan afhankelijk van een rolstoel en moet dan geduwd worden.

Een 82-jarige vrouw wonend in Beek en Donk is op zoek naar wat gezelligheid. Ze zoekt een maatje voor een kopje koffie en gezellig te buurten. Een 86-jarige man uit Aarle-Rixtel zoekt een maatje met wie hij zijn hobby's kan delen. Na het verlies van zijn vrouw ervaart meneer veel eenzaamheid. Zijn hobby's zijn muziek, natuur en jeu de boules. Meneer zou het ook leuk vinden samen te koken. Een 75-jarige man wonend Aarle-Rixtel is op zoek naar een maatje die met meneer naar buiten wil gaan. Meneer is afhankelijk van zijn rolstoel en moet geduwd worden. Een 54-jarige man uit Beek en Donk is op zoek naar wat meer gezelschap. Meneer houdt van vissen, fietsen en zwemmen en zou deze hobby's graag met iemand samen ondernemen.

Voor een 80-jarige man wonend in Lieshout zijn zij op zoek naar een maatje die met meneer naar buiten kan. Meneer is beginnend dementerend en is buiten afhankelijk van zijn elektrische rolstoel. Meneer moet geduwd worden, maar dit is met elektrische ondersteuning. Een 86-jarige man uit Beek en Donk is op zoek naar een maatje die eens per week bij meneer op bezoek wil komen. Meneer ziet niet goed en door deze beperking is hij meer thuis moeten blijven. Meneer zou graag samen naar buiten willen gaan en is dan afhankelijk van zijn rolstoel. Bij slechter weer vindt meneer het ook fijn als er iemand bij hem thuis willen komen om bijvoorbeeld samen de krant te lezen. Voor een 82-jarige licht dementerende man, wonend in Beek en Donk, zoeken ze een maatje met wie hij het over zijn hobby 'vogels' kan hebben. Ook zou meneer het fijn vinden om wat meer buiten te zijn. Meneer is dan afhankelijk van zijn rolstoel die geduwd moet worden. Een 92-jarige fitte dame zoekt een maatje die 1 keer per week met mevrouw zou willen rumikubben. Een kopje koffie of een kleine boodschap doen zou ook op prijs worden gesteld. Met name in de wintermaanden heeft mevrouw behoefte aan contact bij haar thuis.

Voor meer informatie over deze vacatures of als u interesse heeft om maatje te worden dan graag contact opnemen met het ViERBINDEN Maatjesproject Laarbeek, Otterweg 27, 5741 BC Beek en Donk, telefoonnummer: 0492-328800. Een mailtje sturen naar sdkoning@vierbinden.nl kan natuurlijk ook.