Wilma van Beek eindigde op de 1e plaats in haar poule
Wilma van Beek eindigde op de 1e plaats in haar poule

Open Aarles tafeltenniskampioenschap

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De aftrap van het Open Aarles tafeltenniskampioenschap vond maandag 27 augustus plaats. De hele week worden in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat wedstrijden gespeeld in verschillende klassen. Een groot deel van de deelnemers bestaat uit eigen leden van ATTC'77, maar ook Een en Twintig uit Beek en Donk, Deurne, Stiphout, Veldhoven, Son en Breugel en OTTC (Oss) zijn vertegenwoordigd.

De 50 deelnemers zijn verdeeld over vier sterkte klassen en spelen op de doordeweekse avonden in poules van vier of vijf personen om een plek in de finale op vrijdag 31 augustus.

De eerste avond begon relatief rustig met één vijfkamp (B-klasse) en twee vierkampen (C-klasse). In de C-klasse was het een Laarbeeks onderonsje met zes spelers van ATTC'77 en twee van Een en Twintig. In de ene poule eindigden Wilma van Beek en Johan Heurter op respectievelijk de eerste en tweede plek en in de andere poule waren Jan Smits en Thijs Martinali de gelukkigen. Thijs deed echter voor spek en bonen mee omdat er een uitvaller was, dus schoof Bert Coolen van Een en Twintig automatisch een plekje door. Deze vier zullen het vrijdag op moeten nemen tegen nog twee spelers die komen uit de woensdagpoule.

In de B-klasse zijn de meeste inschrijvingen wat betekent dat alleen degene die als eerste eindigt in de poule doorgaat naar de finale. Je mocht dus geen steekje laten vallen, wat Jeroen Engelhart van Een en Twintig lukte. Hij won met slechts een enkel gameverlies van King Shing Yan van Son en Breugel, van Jacob Huis van OTTC en van Mark Rovers en Frederieke van de Poel van ATTC'77. Uit de woensdag en donderdag poules zullen zich nog drie finalisten bij hem voegen.

De finales zijn op vrijdag 31 augustus om 20.00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om de spelers aan te moedigen. In de A-klasse doen enkele goede spelers uit de regio mee dus het is zeker de moeite waard om te komen kijken.