Afbeelding

Leonie uit Lieshout in Grote Finale Wiesn Madl 2018

Algemeen Algemeen

Lieshout – Oud-inwoonster van Lieshout, Leonie van Schijndel-Gijsbers, heeft de grote finale van de 'Miss Oktoberfest' verkiezing in München bereikt. Enkele maanden geleden werden kandidaten gezocht om het mooiste meisje/dame te worden van het grootste bierfeest van de wereld, 'Das Oktoberfest op DE WIESN' in München.

Leonie had eerst haar twijfels, maar na aandringen gaf ze zichzelf toch op voor deze zoektocht. In de eerste ronde mocht er online gestemd worden door het publiek op meer dan 500 kandidaten waaruit de beste 25 over zouden blijven.

Deze ronde werd glansrijk doorstaan door Leonie en ze werd nogmaals in München uitgenodigd voor een fotoshoot en interview voor een vakjury. Hier werden de beste 6 direct aangewezen voor de finale en de overige zes door een volgende stemprocedure. Een beetje zenuwachtig was ze wel deze dag maar deze verdween als sneeuw voor de zon toen ze zich aan de jury mocht gaan voorstellen. Ze straalde en liet zien wat ze in huis had. Petje af voor haar want het blijft toch een vragenronde in het Duits en dat is toch niet haar moedertaal.

Helaas koos de jury voor 6 andere meiden en moest Leonie in een volgende stemronde om in de finale te geraken. Een week vol spanning. Zelf stemmen, vele vrienden vragen om mee te stemmen en hopen op nog veel meer andere stemmers. Dan komt het verlossende bericht: 'Gratuliere Leonie, u bent één van de twaalf finalisten.' Wauw! Maar vooral ongeloof overheerste als eerste. "Ik...... naar de finale? Kan toch niet", roept Leonie. Nu gaat ze genieten van elke minuut die ze nog mee mag gaan maken.

Op 20 september gaat de reis met de 11 andere finalisten verder. Allereerst krijgt ze een nieuwe Dirndl (trachtenjurk) aangeboden van Daller Tracht om met deze de finale in te gaan. Hierna volgen weer diverse fotoshoots en interviews met de grote sponsoren van dit evenement, Daller Tracht en Mercedes Benz en met de vakjury. De hoofdprijs is niet voor niets een mooie Mercedes Benz. Op zondag 23 september doen ze mee met de grote Trachten- und Schützenzug (optocht) welke live uitgezonden wordt op de Duitse tv-zender. Donderdag 27 september is dan 'de grote finale' in 'DAS WIESNZELT' in München. Daar wordt na de catwalk en vragenronde door de jury en het aanwezige publiek gestemd wie de grote winnares gaat worden. Nu hopen ze dat u allen duimt voor Leonie want wat zou het toch super gaaf zijn als een oud-inwoonster van Lieshout met de hoofdprijs er van doorgaat en zich een jaar lang 'WIESN MADL 2018' mag gaan noemen. Trots is men nu al op haar.

Nu maar hopen. In één van de volgende uitgaves van DeMooiLaarbeekKrant berichten zij over de uitslag van deze verkiezing.

Leonie van Schijndel-Gijsbers