De ‘into D’mentia’ bril
De ‘into D’mentia’ bril

Dementievriendelijke dag opnieuw een succes

Algemeen Gezondheid

Lieshout - In het Dorpshuis van Lieshout vond afgelopen vrijdagavond met ondersteuning van stichting Steunwelzijnszorg alweer de 2e Dementievriendelijke dag in Laarbeek plaats. Ruim 100 bezoekers waren erg geïnteresseerd in de verhalen van de twintig aanbieders van Zorg en Welzijn omtrent dementie.

De lezingen van dr. Lonneke Schuurmans (arts van de Zorgboog), Klaartje van Ham (bewindvoerder) en Nanda Niemeijer (Mimakkus) zijn druk bezocht en leverde ook zeer bruikbare informatie op.

Erg succesvol waren ook de vier Into D'mentia brillen die vanaf het begin van de dag tot het einde volop in gebruik waren. Mantelzorgers en zorgverleners 'stappen' via deze bril in de wereld van de persoon die aan dementie lijdt. Vele waren diep geraakt en hadden geen idee hoe intens deze beleefwereld is. Zij konden hun emotie en gevoelens kwijt bij een casemanager dementie die steeds aanwezig was.

Aansluitend op de dementievriendelijke dag was er een bijeenkomst voor Ketenpartners dementie in Laarbeek. Een kleine 50 vrijwilligers en professionals leerden elkaar nog beter kennen en werden educatief ontspannend beziggehouden.