Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 537361
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
FOTO'S Carnaval

Inwoners denken massaal mee over Ganzendoncks carnaval

Beek en Donk - "Boven verwachting!" Dat is de eerste reactie van interim-voorzitter Stichting Teugelders van Ganzendonck, Maarten Maas. Zeer tevreden is hij over de opkomst tijdens de meedenkavond over carnaval in Ganzendonck, die dinsdag 9 oktober werd gehouden bij D'n Ouwe Toren.

'Geeltje'
De klaargezette stoeltjes in de zaal waren niet toereikend voor het aantal toegestroomde inwoners. Liefst 120 Beek en Donkenaren waren op de avond afgekomen om mee te kunnen denken en praten over carnaval in hun dorp. Het werd een ludieke avond, mét serieuze ondertoon. Maarten: "We hadden een ludieke manier gevonden om meningen uit de zaal los te krijgen. Zo waren er twee toiletjuffrouws bij de wc en bij hen kon je een 'geeltje' (notitieblaadje, red.) inleveren met opmerkingen, suggesties, etc. Hierna mocht je naar de wc", vertelt Maarten met een knipoog. "Maar het leverde ons wel meer dan 60 reacties op!"

Vooruitgang
Maarten geeft uitleg over een van de ideeën: "We hebben veel commissies en vroeger vonden ze het een belemmering dat ze naar het bestuur moesten voor toestemming. We willen de commissies meer autonoom en op eigen kracht laten werken, maar wel binnen bepaalde budgetregels. Ze moeten een jaarplan schrijven, waarin ook ambities zijn opgenomen. We willen daarmee vooruitgang creëren."

Lees het complete artikel in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 11 oktober.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>