Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: c8568c
Foto: Mark Barten
Gemeente

Grijze container mag in 2019 nog één keer per maand aan de weg

Laarbeek - De gemeenteraad heeft in de vergadering van 11 oktober besloten dat restafval vanaf 2019 de helft minder wordt ingezameld. In plaats van tweewekelijks wordt de grijze container vanaf januari één keer per vier weken (dertien keer per jaar) geleegd. Samen met deze wijziging in de frequentie van inzameling is besloten de tarieven voor restafval te verhogen en de tarieven voor GFT afval te verlagen.

Het besluit tot het verminderd inzamelen van restafval is komt voort uit de motie Circulaire Economie, waarin het college door de raad werd verzocht stappen te zetten richting een circulaire economie. De maatregel is zowel bedoeld om duurzaamheid te bevorderen en levert tegelijkertijd een forse kostenbesparing op. In de praktijk verwacht het college weinig problemen als gevolg van het verminderd inzamelen. De maatregel is bedoeld als prikkel om minder afval in te zamelen, maar in de praktijk zet het grootste deel van de inwoners van Laarbeek de grijze container al veel minder vaak aan de weg dan de 13 keer die nu voor 2019 gepland staat.

Inwoners kunnen, door een betere scheiding van afval, kosten besparen.

Lees donderdag 18 oktober meer in DeMooiLaarbeekKrant.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>