Bob van der Staak
Bob van der Staak

Bob's Vinyl opent platenzaak in Aarle-Rixtel

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Platenzaak Bob's Vinyl bestaat al een jaar of zes, maar was tot nu toe uitsluitend een webwinkel. De loods in Beek en Donk waaruit het bedrijf werkzaam was, wordt nu verruild voor het pand van de voormalige slagerij Faassen aan de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel.

De keuze voor Aarle
De belangrijkste reden dat eigenaar Bob van der Staak nu een winkel opent naast zijn succesvolle webshop is het feit dat hij het klantencontact mist. "Ik ben boven alles muziekliefhebber en praat hier graag met anderen over, zo leer ik steeds nieuwe dingen kennen. Met deze winkel gaat echt een jeugddroom in vervulling." Na een zoektocht naar een geschikt pand in de regio viel de keuze uiteindelijk op de winkel in Aarle-Rixtel. "We hebben een echte speciaalzaak voor een specifieke doelgroep. Daarom hoeven we niet midden in een stadscentrum te zitten, we hebben er alle vertrouwen in dat onze klanten graag een paar kilometer extra rijden voor ons aanbod. Daarnaast is Aarle natuurlijk een super leuk dorp waar mijn vrouw Loes en ik beide een binding mee hebben."

Assortiment
Bob's Vinyl verkoopt nieuwe en tweedehands LP's en singles in alle genres. Voor de nieuwste releases van hedendaagse artiesten, maar ook voor albums uit bijvoorbeeld de jaren '60 kun je bij Bob terecht. "Ik hoor vaak verbaasde reacties. Veel mensen weten niet dat LP's weer enorm aan populariteit winnen. Door de digitalisering, ook van muziek, willen veel mensen juist weer iets in handen hebben. Een LP met een warm geluid en een mooie grote hoes is dan de uitgelezen drager."

Het aanbod van Bob's Vinyl beperkt zich niet tot alleen LP's, zo worden ook platenspelers, accessoires en cadeauartikelen aangeboden. "Dat laatste is een leuke aanvulling. We richten ons op cadeauartikelen met een retro stijl, denk bijvoorbeeld aan metalen reclameborden. Leuk voor in de keuken of man-cave."

Opening
De zaak opent vrijdag 19 oktober om 16.00 zijn deuren. "We hebben nog een hoop te klussen, maar op de 19e zijn we er klaar voor! We hebben er ontzettend veel zin in. Op deze avond is iedereen welkom om eens te komen kijken naar onze passie. Er is live muziek en we hebben leuke acties." Vanaf 19 oktober is de winkel van Bob's Vinyl elke woensdag, vrijdag en zaterdag geopend. De overige dagen van de week wordt er hard gewerkt aan de webshop.

Bob's Vinyl
Dorpsstraat 6a
5735 ED Aarle-Rixtel