Afbeelding

Buurtpreventieteam op bezoek in Drunen

Algemeen

Beek en Donk - Deze week hebben de mensen, die zich hebben aangemeld voor het buurtpreventieteam Beek en Donk, een bezoek gebracht aan Drunen en daar meegelopen met een aantal teams.

Het werd door iedereen ervaren als een hele interessante en leerzame avond waarbij allerlei, vaak simpele veiligheidsaspecten onder de aandacht kwamen, zoals bijvoorbeeld kapotte straatlampen en openstaande deuren. Ook werden er regelmatig gesprekken gevoerd met mensen onderweg of werd je zelf aangesproken door bewoners met een vraag.

Opvallend daarbij was de vaak positieve reactie, welke je van iedereen mocht ontvangen.

Een van de deelnemers omschreef haar ervaring als volgt: "Vanavond was een interessante avond in Drunen. Ik heb enorm veel gehoord, gezien en geleerd en zin in het opstarten van een Buurtpreventie in Beek en Donk. Hopelijk kunnen we in Beek en Donk ook zoiets moois opbouwen. Mocht ik wat kunnen betekenen dan hoor ik dat graag. Ik zet me graag in".

Mocht u zich daarvoor ook in willen zetten, kunt u zich natuurlijk nog altijd aanmelden om deel te nemen aan het buurtpreventieteam. Het kan ook zijn dat u toch al elke avond met de hond een stukje omloopt door uw omgeving. U zou dat dan mooi kunnen combineren. Hoe meer mensen deelnemen, hoe meer mogelijkheden er zijn om te surveilleren.

U kunt zich opgeven via het formulier op de website van de Dorpsraad Beek en Donk. U kunt ook een mailtje sturen naar: buurtpreventiebeekendonk@gmail.com, of contact opnemen met Frans Jansen, tel 06 36022844.