Afbeelding

Eerste winstpartij voor FC Avondrood

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Met een 6-2 zege op Café Thuis is FC Avondrood van de hatelijk nul af. Het duel tussen FC Avondrood en Café Thuis, de twee laag geklasseerde B-klassers, kende voor Avondrood een vliegende start. Al snel wist het de 1-0 voorsprong te bewerkstelligen.

Er ontspon zich daarna een spannend duel, waarin pas in de laatste 10 minuten de overige doelpunten vielen. Café Thuis boog in die fase de achterstand om in een voorsprong, maar was in het vervolg niet opgewassen tegen de dadendrang van Avondrood. B. van der Kruissen was de grote man aan Avondrood-zijde met 3 goals.

BrabantTent nam de koppositie in de B-klasse over van Danny Megens Keurslagerij, nadat het met 3-2 wist te winnen van Sportcafé D'n Eker. Beide ploegen hadden nog geen puntverlies geleden, dus dit duel mocht wel een topper worden genoemd. T. Bouw brak al snel de ban namens D'n Ekker, waarna BrabantTent wel moest. Dat deed het ook en in 10 minuten tijd scoorde het driemaal. De aansluitingstreffer van D'n Ekker volgde rap, wat leidde tot een spannende slotfase. Daarin werd niet meer gescoord, waardoor BrabantTent zich trots koploper mag noemen.

In de A-klasse was er in het duel tussen 1.FC Geerts en Café-Zaal de Tapperij lange tijd een stunt in de maak. De goede seizoenstart van 1.FC Geerts kende bijna een uitmuntend gevolg nadat P. van der Bruggen de geel-zwarten halverwege op een 1-0 voorsprong had gezet. Voor De Tapperij een nieuwe gewaarwording in dit seizoen, aangezien het in haar vorige duels relatief eenvoudig aan de 3 punten was gekomen. Het duurde ook tot vlak voor tijd. T. Tibosch wist eindelijk het net te vinden, waarmee beide ploegen het duel met een 1-1 gelijkspel beëindigde.

Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs maakte korte metten met haar belabberde seizoenstart. Go-People.BV was het slachtoffer. Vooral W. de Groot had het op zijn heupen. Met maar liefst vijf doelpunten was hij grotendeels verantwoordelijk voor de eerste overwinning van het seizoen voor Lindeboom. Er sloeg geen maat op hem. H. Snijders deed ook nog een duit in het zakje. Go-People slikte een nederlaag van 6-0 en kent daarmee een matige seizoenstart.

Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt kent wel een prima start van deze jaargang en zette dat door door een 3-1 zege op Hurkmans Plaatwerk BV. Al in het eerste kwartier werd de eindstand op het scorebord gezet. R. Verheijen was al snel trefzeker en M. van der Heijden volgde al snel zijn voorbeeld. De aansluiting via J. van der Leemputten was niet voldoende, aangezien Q. Buitendijk de marge op twee doelpunten hield en daarmee ook de ongeslagen status van Sevenmiles.nl. Hurkmans blijft op een zege uit drie duels staan bij haar debuut in de A-klasse.