Impressie van de woningen
Impressie van de woningen

Alle woningen nieuwbouwproject Rietland in Beek en Donk verkocht

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - De zes vrijstaande patiowoningen van nieuwbouwproject Eiland Rietland in Beek en Donk zijn verkocht. Ze gingen medio juli, net voor de bouwvak, in verkoop. Bouwgroep Hendriks Coppelmans uit Uden ontwikkelde de levensloopbestendige woningen die gebouwd worden op het wooneiland Rietland aan de De Ruijterweg, in nieuwbouwwijk Beekse Akkers. Hendriks Coppelmans start naar verwachting in maart 2019 met de bouw.

Gelijkvloers wonen op je eigen eiland
De woningen zijn gelijkvloers: woonkamer, slaapkamer en badkamer bevinden zich op de begane grond. Boven is een mogelijkheid voor een tweede slaapkamer en er zijn diverse wonen-naar-wenskeuzes mogelijk. Door deze indeling zijn de woningen bij uitstek geschikt voor 55-plussers.

De patiowoningen worden gebouwd in twee typen (dwarskap en langskap), wat zorgt voor een divers straatbeeld. De witte gevels met antraciete daken geven de woningen een statige, maar toch eigentijdse uitstraling. De grote raampartij aan de voorkant en de glazen verbinding tussen het leef- en slaapgedeelte zorgen voor een lichte woning. Alle woningen hebben vanuit zowel de keuken, eetkamer als slaapkamer zicht op hun achtertuin, die direct aan het water ligt. Dit zorgt voor een besloten woonbuurt, met een mooi uitzicht op de waterrijke omgeving.

Vertraging zorgt voor verbetering
Het project zou eigenlijk in het najaar van 2017 al gebouwd worden, maar liep vertraging op door bezwaren. Hendriks Coppelmans heeft deze periode gebruikt om het nieuwbouwproject te verbeteren. Zo worden de woningen nu gasloos gerealiseerd, waardoor ze klaar zijn voor de toekomst.