Afbeelding

ZOD-Mariahout houdt u op de hoogte

Algemeen Algemeen

Mariahout - In de maand oktober zijn er diverse activiteiten opgestart en afgesloten. Vereniging Zorg om het Dorp is blij met de inzet van de vele vrijwilligers. Graag wil zij u informeren hierover.

Evaluatie onderhoud wandelpaden
In het voorjaar is met hulp van gemeente, politie, SBB en dorpsondersteuner gestart met het tegengaan van vandalisme bij Ommetje Oost. Na jarenlange ellende heeft dit positief uitgepakt en is het rustig gebleven. Hartelijk dank namens de werkgroep. De werkgroep Natuur en Recreatie 'Onderhoud wandelpaden' is het hele seizoen actief geweest met het maaien van de 15 wandelroutes rondom Mariahout. Nadat de lente en zomer vrij droog waren en er dus relatief minder arbeid verricht werd, heeft de natuur nu even een eindspurtje gemaakt en zal de werkploeg her en der nog een keertje actief moeten worden. Fijn dat deze vrijwilligers zo voor de gemeenschap klaar staan.

Digitale cursussen
De vervolgcursus IPad en IPhone is onlangs afgesloten. Met dank aan Riny van Asten en de enthousiaste cursisten. Momenteel is, in samenwerking met de Lage Beemden, de cursus DigiD bezig in het Dorpsservicecentrum. Een leerzame cursus blijkt nu al. Mocht u geïnteresseerd zijn om ook deel te nemen aan deze cursus dan kunt u zich opgeven bij secretariaat@zorgomhetdorp.nl of bij een van de bestuursleden. Mogelijk wordt er in de toekomst nog een cursus opgestart.

Woensdag 24 oktober gaat de cursus tablet en smartphone met Android-besturing van start. Deze is bestemd voor mensen die bijvoorbeeld een Samsung device hebben. Mocht u in de toekomst hier ook aan deel willen nemen dan kunt u zich melden bij het secretariaat.

Sinterklaas comité
Deze werkgroep is natuurlijk al actief en zal zelf met een publicatie komen. U kunt voor de intocht van Sinterklaas alvast zondag 18 nov. reserveren. Om 12.30 uur zal de Goedheiligman en zijn Pieten Mariahout komen bezoeken. Ook de harmonie St. Caecilia geeft acte de présence.

ZOD-buurtverenigingenoverleg en werkgroep Verkeersveiligheid
In oktober zijn de afgevaardigden van de buurtverenigingen weer bij elkaar geweest en hebben het wel een wee in Mariahout doorgenomen. Dit zijn altijd interessante bijeenkomsten waar veel ideeën worden uitgewisseld. ZOD probeert in samenspraak met dorpsondersteuner Manita Herregraven de verkregen informatie te bundelen en te verwerken. Ook zijn (andere) afgevaardigden van de buurtverenigingen actief betrokken bij het 2-jaarlijkse overleg met weth. Ria v.d. Zanden i.v.m. de verkeersveiligheid in Mariahout. Tijdens deze bijeenkomst ontving Mari van de Rijt voor zijn 30-jarig voorzitterschap van deze werkgroep de vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek. Van harte proficiat.

Nog meer nieuws kunt u lezen in de ZOD-nieuwsflitsen die maandelijks naar de leden wordt gestuurd, zie ook www.zorgomhetdorp.nl – Nieuws – Nieuwsbrieven.