Afbeelding
Foto: Monique Sterken

Zeven leden Runnersclub Lieshout lopen Freedomrun

Sportnieuws Sport

Lieshout - De bevrijding en vrijheid van Nederland wordt de laatste jaren steeds meer gevierd. Stichting 18 september organiseerde daarom de Freedomrun op het terrein en omgeving van de 'Bevrijdende vleugels' in Best. Het decor waar in september 1944 fel werd gevochten en vele soldaten het leven lieten voor 'onze' vrijheid. De afstanden zijn geheel in stijl 4, 8 en 10 Engelse Mijlen.

Enkele leden van Runnersclub Lieshout hadden ingeschreven voor de 8 mijl, maar doordat er borden waren weggehaald liep iedereen 10 mijl. Snelste RCL-er was Bryan Sterken met een tijd van 1 uur en 10 minuten. Jammer dat er geen officiële uitslag is, daarom zijn de tijden afgerond op minuten. Richard Huisman is nog maar kort lid van RCL, maar liep een knappe tijd van 1:12. Twan Sterken finishte in 1:23 en de verrassende Annelie Jacobs in 1:26. Karin Huisman liep de ruim 16 kilometer 1:28 en Harold van Vliet in 1:30. Geert Welten behaalde de eindstreep in 1:32.

Bij de Genneperheideloop behaalde Heidy Meeuws een 5e plaats op de 5 kilometer in 29:42. In Amsterdam vorige week was ze al goed met een tijd van 2:05:35 op de halve marathon. Rudy van Kempen behaalde in Gennep een 10e plaats op de 10 kilometer in 46:08

Ook de Limbra crosscompetitie is weer van start gegaan met de eerste wedstrijd in Weert. De Ijzeren man cross is elk jaar de opening van de crosscompetitie in Noord-Limburg en Zuid-Oost Brabant. Marjan van den Tillaar werd hier knap 6e in een sterk deelnemersveld op de korte cross. Marjan finishte in een mooie tijd van 22:04.

Volgende week staat de Duvelscross op het programma. Deze telt niet mee voor de limbracrosscompetitie maar is wel een leuke wedstrijd voor elke trimmer.