Afbeelding

Vliegende bekerstart Tapperij en Danny Megens

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Het bekertoernooi van het WAC kende haar 2e speelavond. In poule D stonden de eerste krachtmetingen op het programma, in poule A en B werd de 2e speelronde afgewerkt.

Meulensteen/van Lieshout en Danny Megens Keurslagerij opende poule D met een B-klasse-onderonsje. Voor Danny Megens werd het een eenvoudig avondje. Zij kenden geen enkele moeite met één van de hekkensluiters uit de B-klasse. De Keurslagerij maakte gehakt van Meulensteen en won met 9-0. J. Morais en R. Hendriks waren beiden met drie doelpunten de mannen op dreef.

Het tweede duel in deze klasse ging tussen de A-klassers Hurkmans Plaatwerk BV en Café-Zaal de Tapperij. Voor de regerend kampioen was er geen vuiltje aan de lucht. Aan de hand van de rappe voeten van T. Tibosch won de Tapperij ruimschoots met 7-0. Hurkmans Plaatwerk kende een zuur begin van haar bekeravontuur.

In Poule A was het Go-People.BV die een ruime zege behaalde op FC Avondrood. Het krachtsverschil tussen de A-klasser en de B-klasser was veel te groot. I. Cherif deed met zijn zes goals een flinke duit in de zak van Go-People. FC Avondrood moest lijdzaam toezien hoe de teller in negatief opzicht maar bleef draaien. Maar liefst 11-0 was de eindstand, waarmee Go-People nu 4 punten heeft verzameld in haar bekerpoule. Avondrood staat nog op 0 en zal waarschijnlijk mee gaan dingen om de kleine beker.

Geplaatst voor de grote beker is Rijwielhandel van den Berg. Daar waar het in de competitie nog niet zo wil, daar gaat het in de beker tot nu toe crescendo. De mannen van de Rijwielhandel, uitkomend in de B-klasse, wonnen licht verrassend van 1.FC Geerts. Een knappe prestatie, gezien het feit dat 1.FC Geerts tot 12 minuten voor het eind nog met 2-0 leidde. Via de gebroeders van den Boogaard werd het tij gekeerd en moest de A-klasser alsnog het hoofd buigen. Hulde voor de Rijwielhandel.

Poule B opende met de trotse koploper van de B-klasse, BrabantTent, tegen de hekkensluiter van de A-klasse, DK Garagebedrijf. Het waren de mannen in het rood die DK al snel verraste. J. Krol had wederom zijn gouden kicksen aangetrokken en was er als de kippen bij om het openingsdoelpunt tegen de touwen te jagen. Even later was hij ook verantwoordelijk voor de 2-0 en nadat BrabantTent ook de 3-0 liet aantekenen hing er een sensatie in de lucht. Die kwam eerst via de voeten van S. Biemans en T. van Oort, zij brachten DK langszij. Het slotakkoord was daarna aan BrabantTent. De 3e van J .Krol brak het verzet en met de 5 tegen 3 vlak daarna was het pleit beslecht.