Afbeelding

Veelzijdig programma KBO Lieshout in november

Algemeen Senioren

Lieshout - De seniorenvereniging/KBO Lieshout heeft verschillende activiteiten in november, waaronder kienavonden, een korenmiddag en een excursie.

Kienavond
Seniorenvereniging/KBO Lieshout organiseert op vrijdag 9 en vrijdag 30 november kienavonden met mooie prijzen in het Dorpshuis. Op vrijdag 30 november, zo kort voor Sinterklaas, zult u extra verrast worden. Iedereen, jong en oud, lid of geen lid van de KBO is van harte welkom om eens aan te schuiven aan een van de lange tafels en een avond gezellig mee te kienen. Ze beginnen met kienen om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

Samen Uit Eten

Op woensdag 14 november gaan ze 'Samen Uit Eten'. Deze keer is de keuze gevallen op Gasterij d'n Heikant in Aarle-Rixtel. Ze zijn welkom vanaf 18.00 uur. Het adres van d'n Heikant is: Asdonkseweg 6, 5735 SP Aarle Rixtel. U kunt zich aanmelden bij de Inloop tot en met uiterlijk dinsdag 13 november.

Lezingenreeks Kunstgeschiedenis
Op maandag 19 november is de tweede lezing van de succesvolle lezingenreeks Kunstgeschiedenis, die dit jaar voor de 7de keer georganiseerd wordt. De avond vindt plaats in het Dorpshuis en begint om 20.00 uur. Het onderwerp is Giovanni Bellini (1430-1516), een kunstschilder uit de Italiaanse renaissance die wordt beschouwd als de voorloper van de Venetiaanse School. Zijn werk markeert de definitieve breuk met de gotische stijl.

Korenmiddag
Op woensdag 21 november wordt door Seniorenkoor 'Vogelenzang' voor de 14de keer de jaarlijkse Korenmiddag voor Seniorenkoren georganiseerd in de theaterzaal van het Dorpshuis. Aan deze middag wordt deelgenomen door 7 koren uit Brabant en Limburg. E natuurlijk door het eigen koor. Belangstellende Lieshoutse KBO leden zijn van harte welkom te komen luisteren naar een gevarieerd programma. Aanvang 13.30 uur.

Excursie Vughts Raadhuis
Op donderdag 22 november wordt een bezoek gebracht aan het vroegere Vughtse Raadhuis. Het huis is een blikvanger van de eerste orde. Het illustere Rijksmonument, de voormalige villa Leeuwenstein, is in 2009-2010 prachtig gerestaureerd. In 1753 was Leeuwenstein het buitenverblijf van de beroemde jurist mr. Johan Hendrik van Heurn. De bezoekers worden om 14.00 uur verwacht. Gidsen leiden je rond door het schitterende gebouw met zijn glorieuze inrichting. Er is plaats voor 40 deelnemers. De prijs is 5 euro inclusief koffie, maar voor leden van KBO Lieshout geldt de gereduceerde prijs van €3,50. U kunt zich tot en met 13 november opgeven bij de Inloop. Ze gaan met eigen auto's, samen poolend. Laat u even weten of u zelf wilt rijden of liever meerijdt. Wie meerijdt betaalt de chauffeur 3 euro voor de benzine.

Inloop
Iedere dinsdagmorgen is van 10.00 tot 11.30 uur de Inloop in het Dorpshuis. Loop eens binnen en maak kennis met een dynamische en veelzijdige seniorenvereniging.