DK Garagebedrijf zet Lindeboom te kijk

Beek en Donk - Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs kende de afgelopen weken een goede reeks met een aantal winnende potjes. DK Garagebedrijf daarentegen wist tot dusver pas één schamel puntje te bemachtigen. De confrontatie tussen beide partijen zorgde voor beide voor een ommekeer.

Lindeboom moest een nederlaag slikken, DK mocht de smaak van winst proeven. Een verrassing kon het wel genoemd worden. De promovendus startte voortvarend en leidde met 2-0 na een klein kwartier. Tien minuutjes later trok P. de Groot de stand gelijk. M. Martens mocht zich kronen tot matchwinnaar met de 3e in het voordeel van DK. Een knappe zege was het gevolg.

Een heet potje was de Classico in de A-klasse. In het treffen tussen 1.FC Geerts en Aben & Slag Advocaten liepen de gemoederen, zoals een ware Classico betaamt, hoog op. 1.FC Geerts had het gehele duel het scorevoordeel. Aben & Slag vocht tegen die continue achterstand en ook zichzelf. Beide teams waren gebrand om zich alleen te kronen tot runner-up en het sluwe van 1.FC Geerts bleek uiteindelijk de energie van Aben & Slag te verslaan. B. Kluytmans kende een uitmuntend potje en scoorde viermaal in geelzwart voordeel. Hij gaf zijn team een flinke boost wat resulteerde in een 7-4 overwinning.

In de B-klasse blijft BrabantTent de zeges aan elkaar rijgen. Nu was het Meulensteen/ van Lieshout, de rode lantaarndrager, die pas na 12 minuten gespeeld te hebben voet aan de grond kreeg bij de Rothosen. Op dat moment was het duel praktisch al gespeeld; BrabantTent leidde al met 5-0. Een duel tussen de nummer één en de nummer laatst was uiterst vermakelijk en dat had tot gevolg dat de doelpunten als rijpe appelen vielen. Vijftien goals in totaal verdeeld over tien aan BrabantTent-zijde en vijf aan de kant van Meulensteen/ van Lieshout gaf de toeschouwer waar voor zijn geld. Uiteindelijk geen punten voor Meulensteen, wel weer drie voor BrabantTent. Een weelde voor de koploper.

Achter de koploper gaat Sportcafé D'n Ekker uitstekend in haar debuutjaar. Rijwielhandel van den Berg dacht nog wel na zo'n tien minuten dat het de tegenstander in de tas had, maar ook een achterstand van twee doelpunten weet D'n Ekker om te draaien in een overwinning. P. Swinkels was namens de Rijwielhandel trefzeker en gaf hen al snel een 2-0 voorsprong, ware het niet dat het jonge team van D'n Ekker de hoop niet opgaf en dat werd beloond. MEde dankzij de twee doelpunten van M. Geurts won het met 4-2 en blijft het zo in het spoor van de koploper. De Rijwielhandel maakt even pas op de plaats.

FC van de Burgt bivakkeert na de zege op Café Thuis op plek 3. De andere rode lantaarndrager in de B-klasse mocht van geluk spreken dan het na twintig minuten pas tegen een 6-0 achterstand aankeek. Met twee snelle goals groeide het gevoel dat er misschien nog iets mogelijk was en dat versterkte J. Cleutjens met zijn 2e namens Café Thuis. Die hoop schoot M. van Vijfeijken aan diggelen. Voor de derde maal joeg hij het speeltuig tegen de touwen en was de definitieve beslissing daar. FC van de Burgt won dit onderonsje met 8-4.