Afbeelding

Amnestygroep Laarbeek: Write for Rights

Algemeen Algemeen

Laarbeek - Ieder jaar schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd rond 10 december (de Internationale Dag van de Mensenrechten) naar presidenten, ministers en koningen. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onrecht is aangedaan: die onterecht gevangen zijn gezet, worden gemarteld of bedreigd. Die massale druk zorgt ervoor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.

Al in een paar minuten tijd maak jij het verschil.

Vorig jaar heeft Amnestygroep Laarbeek voor het eerst de Schrijfmarathon georganiseerd in de gemeente Laarbeek. Ondanks het slechte weer zijn er 75 brieven en kaarten verstuurd. Ze zouden het fijn vinden als er dit jaar nog meer mensen een brief komen overschrijven en/of een kaart versturen. Kinderen zijn ook welkom. Ze nodigen iedereen daarvoor uit, ook dit jaar weer in het sfeervolle Kouwenbergs Kerkje. Dit jaar valt 10 december op een maandag. De organisatie heeft daarom gekozen voor zondag 9 december. Zij gaan er vanuit dat dan meer mensen er tijd voor kunnen nemen.

U kunt binnen lopen op 9 december tussen 11.00 en 16.00 uur in het Kouwenbergs Kerkje, Kouwenberg 29 te Aarle-Rixtel. De koffie en thee staan klaar.