Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 33b978
Foto: Joost Duppen
FOTO'S Fotoseries

Vrijwilligerspenningen Laarbeek voor Jan van Impelen en Jos Wijnen

Laarbeek - Wethouder Tonny Meulensteen reikte vrijdagavond 14 december, namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aan de heren Jan van Impelen en Jos Wijnen, in verband met hun afscheid als bestuurslid van Buurtvereniging Octopus uit Beek en Donk.

Jan van Impelen
Jan van Impelen was voorzitter van Buurtvereniging Octopus van 1998 tot 2018. Ook was hij van 1988-1999 penningmeester van deze vereniging. Samen met het bestuur organiseerde hij de maandelijkse activiteiten van de buurtvereniging en hij hielp ook altijd mee tijdens de uitvoering. Deze activiteiten werden en worden goed bezocht door de buurtbewoners. Er zijn zo'n 12 activiteiten per jaar voor jong en oud.

Ook is Jan van Impelen de grondlegger van de nieuwe speeltuin Octopus en heeft hij met allerlei werkzaamheden bijgedragen aan de uitverkiezing van Laarbeek tot groenste gemeente van Nederland en groenste gemeente van Europa. Hij onderhield daarvoor de contacten met allerlei partijen en leidde de Jury van de Entente Florale rond, die de speeltuin en de schitterende omgeving daaromheen kwam bezoeken.

Als voorzitter besteedde hij gemiddeld een dag in de week aan alle werkzaamheden, maar afhankelijk van wat er speelde was dit veel meer.

Ook was Jan mede-oprichter van de Octopus-band 25 jaar geleden en is daar de gehele periode actief geweest als trompetspeler.

Jos Wijnen
Jos Wijnen was penningmeester van Buurtvereniging Octopus van 2002-2018. Samen met het bestuur organiseerde hij de maandelijkse activiteiten van de buurtvereniging en hij hielp ook altijd mee tijdens de uitvoering. Net als Jan van Impelen was Jos Wijnen mede grondlegger van de nieuwe speeltuin Octopus en heeft hij met allerlei werkzaamheden bijgedragen aan de uitverkiezing van Laarbeek tot groenste gemeente van Nederland en groenste gemeente van Europa.

Als penningmeester besteedde hij gemiddeld een dag in de week aan alle werkzaamheden als bestuurslid, maar afhankelijk van wat er speelde was het ook voor Jos veel meer. Jos is ook nog penningmeester van een vogeltjesclub en belastingadviseur voor KBO-leden.

Waardering
Beide heren zetten anderen graag in het zonnetje, maar schuiven zichzelf niet gauw op de voorgrond. Er is veel waardering voor hen in de buurt en de mensen gunnen de heren dat ze nu wat meer mogen genieten van de activiteiten in plaats van deze te organiseren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>