Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 83b0ef
Foto:
Algemeen

Huiskamer van Lieshout: koffie uurtje met HANIPI

Lieshout - Elke laatste vrijdag van de maand wordt in de Huiskamer van Lieshout om 10.00 uur het koffie uurtje gehouden. Daar is het comité Hofkamer een half jaar geleden mee gestart. Het eerste koffie uurtje werd geopend door de taalkundige en schrijver Wim Daniëls. Hij legde op een ludieke en onderhoudende manier uit wat met de bijeenkomsten wordt beoogd.

In de eerste plaats gaat het om een gezellig samenzijn. Uit deze ontmoetingen, vooral voor ouderen, kan langzaamaan een netwerk ontstaan van bekenden die elkaar over en weer kunnen ondersteunen, wanneer daar behoefte aan ontstaat. Met enige regelmaat worden op die laatste vrijdag van de maand gastsprekers uitgenodigd die iets komen vertellen over een onderwerp dat senioren aanspreekt. Dat is een bijkomend doel.

De zorg is veranderd
Verzorgingshuizen of bejaardenhuizen zijn verdwenen. Dat is snel gegaan. Misschien wel te snel. Overheden en instanties verwachten steeds meer dat mensen langer zelfstandig en in hun eigen omgeving blijven wonen. Zelfredzaamheid en zogenaamde samenredzaamheid worden dan belangrijker. Hoe ga je daarmee om? Je moet dat voor jezelf goed regelen. De ondersteuning en hulp nemen andere vormen aan. Daarom is het goed dat er mensen om je heen zijn, het netwerk, met wie je samen kunt optrekken, aan wie je hulp kunt vragen als dat nodig is, maar ook aan wie je hulp kunt aanbieden. Je moet er tijdig voor zorgen dat je niet alleen staat.

De feestdagen met HANIPI
Inmiddels zijn er al heel wat mensen die de weg naar het koffie-uurtje hebben gevonden. Inwoners van Lieshout die het fijn vinden om anderen op een ontspannen manier te ontmoeten, hun netwerk willen uitbreiden of op zoek zijn naar informatie op allerlei gebied. Langzaamaan groeit de 'sociale familie' en dat is nu juist de bedoeling.

Vrijdag 28 december is geen spreker uitgenodigd. Midden tussen de feestdagen door moet het ontspannen, luchtig en feestelijk zijn. Nog een beetje kerstsfeer met vooruitblik op 2019. Daar zorgt de groep HANIPI voor, een liederentafel uit Beek en Donk. Drie zangers met accordeonist zingen en spelen liedjes van vroeger.

U bent welkom op 28 december om 10.00 uur in de Huiskamer, Franciscushof, te Lieshout. De koffie staat klaar.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>