Logo mooilaarbeek.nl
Sport

Warbout handhaaft zich op TATA Steel Chess

Lieshout - Voor aanvang van het toernooi zag het er slecht uit voor de Lieshoutse Warbout, die was getroffen door buikgriep. Voordeel was dat hij veel tijd had om na te denken op het kleine kamertje.

De eerste partij tegen Frank Otte, wat vroeger een goede speler was, was Warbout de eerste 40 zetten de betere en won drie pionnen. Maar een verkeerde damezet keerde de partij om en na 78 zetten moest hij de vlag strijken. De tweede partij waren beide spelers blij dat de burgemeester van Wijk aan Zee geen vuurwerkverbod had opgelegd, want de partij was vanaf zet een spektakel. Deze partij komt in geen een theorieboek voor en werd met remise de mooiste partij van de dag. De derde partij moest Xander Kaptein winnen voor de eindzege maar Warbout verdedigde solide en gaf geen kans weg. Na 28 zetten werd het remise.

Met gemengde gevoelens kijkt Warbout terug op zijn derde plaats en zeker de eerste partij zal nog wel eens een slapeloze nacht bezorgen. De twee andere partijen stemmen tot tevredenheid.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>