Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 696c12
Gezondheid

Veel belangstelling voor reanimatielessen

Aarle-Rixtel - Er is veel belangstelling voor de reanimatielessen die worden gegeven door EHBO Aarle-Rixtel. Zowel de cursus in januari als de cursus in februari zat al snel vol. En aangezien er inmiddels ook al mensen op de wachtlijst staan heeft de vereniging besloten nog een extra cursus in te plannen en wel op woensdag 10 en 17 april van 20.00 tot 22.30 uur.

Op de cursus leert u wat u moet doen bij een circulatiestoornis (hartstilstand). Dagelijks sterven mensen aan een hartstilstand, thuis, op het werk of op straat. Bij een circulatiestoornis is er acuut levensgevaar en dan is het van levensbelang om zo snel mogelijk te handelen. De eerste minuten zijn daarbij cruciaal. Op de cursus leert u hoe u een hartstilstand herkent en welke stappen vervolgens moeten worden doorlopen. U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies te geven. De reanimatievaardigheden worden geleerd op een oefenpop. Daarnaast leert u het gebruik van een AED (een Automatische Externe Defibrillator). Met behulp van een AED kan het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok gegeven worden wat het slachtoffer een grotere kans op overleven geeft. Deze AED's zijn op veel buitenlocaties in Laarbeek te vinden. Na de cursus ontvangt u een certificaat. Veel zorgverzekeraars vergoeden de EHBO-cursus. Kijk hiervoor uw zorgpolis na.

De lessen worden gegeven in De Dreef aan de Duivenakker. De kosten bedragen €28,00, dat is inclusief het boekje en de koffie of thee. Voor vragen kan gebeld worden naar Ans Corbeij, tel. 0492-381596. Aanmelden kan via ehbo-aarle-rixtel@onsbrabantnet.nl. Doe dit snel want vol is vol.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>